Lucian Iliescu şi Richard Ghiţă, noii viceprimari ai Capitalei

Lucian Iliescu (PDL) și Richard Ghiță (PP-DD) sunt noii viceprimari ai Capitalei, în urma unor hotărâri adoptate în ședința de îndată a Consiliului General de luni.

Ei îi înlocuiesc pe social-democrații Dan Darabont și Marcel Nicolaescu, care au fost schimbați din funcție.

„O nouă majoritate s-a format având în vedere nevoile bucureștenilor și proiectele comune care trebuiau să treacă. Noi nu negociem Bucureștiul și bucureștenii cu nimeni”, a declarat Richard Ghiță.

La rândul său, Lucian Iliescu a spus că luni s-a schimbat majoritatea în CGMB.

„Doi consilieri de la PP-DD au venit alături de PDL și PNL în proiectul nostru pentru următorii doi ani. Militez pentru transparență, așa cum PDL a militat de șase ani, chiar opt ani la nivel de Capitală, milităm pentru o cheltuire a banului public cât mai corectă, transparentă”, a menționat Iliescu.

Consilierul municipal PDL Mircea Raicu a afirmat că viceprimarii social-democrați nu au fost schimbați pentru incompetență.

„Această majoritate a dat doi noi viceprimari. Această majoritate își propune să sprijine toate proiectele pentru București, să ceară transparență în cheltuirea banului public. Când se schimbă majoritatea, în mod normal se schimbă și viceprimarii, nu trebuie neapărat să fie o chestiune de incompetență, este o chestiune de democrație, așa se întâmplă”, a explicat Raicu.

Potrivit acestuia, în prezent, majoritatea constituită de PNL și PDL are 28 de mandate de consilieri din totalul de 55.

La ședința de îndată au participat consilieri ai PNL, PDL și PP-DD. Aceasta a fost convocată după ce ședința ordinară a Consiliului General al Municipiului București a fost suspendată din lipsă de cvorum. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata