Lucrările de construcţii în zona de coastă a Mării Negre pot continua şi în perioada 15 mai-15 septembrie

Lucrările de construcții din fonduri europene în zona de coastă a Mării Negre pot continua și în perioada 15 mai-15 septembrie, a decis Guvernul în ședința de marți, informează Biroul de presă al Executivului.

„Prin actul normativ adoptat de Guvern se elimină interdicția temporară de construire pentru anumite categorii de lucrări, în perioada 15 mai — 15 septembrie a fiecărui an, pentru lucrările executate în cadrul unor programe și proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile, lucrările aflate în derulare, lucrările sezoniere, lucrările care necesită intervenție urgentă și a lucrărilor care nu aduc atingere activității turistice, în stațiunile turistice de pe litoral sau în zona plajelor cu destinație turistică”, precizează sursa citată.

Lucrările — de pregătire, reparare, curățare a clădirilor, de reparare a străzilor și de dotare tehnico-edilitară — sunt necesare pentru eliminarea riscurilor privind sănătatea și securitatea oamenilor și vor permite o mai bună absorbție a fondurilor europene, arată aceeași sursă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata