Ludovic Orban anunță că vor exista parlamentari din PSD care vor vota pentru învestirea Guvernului

Premierul desemnat Ludovic Orban a afirmat, luni, că vor exista voturi pentru învestirea Guvernului inclusiv de la parlamentari din PSD și „probabil” și din Pro România. El mizează și pe votul deputatului independent Adrian Dohotaru, care nu a votat, însă, moțiunea de cenzură.

„Cu siguranță vor fi voturi și de la parlamentarii care astăzi sunt în PSD și probabil și de la parlamentari Pro România care nu agrează această poziție pe care a aderat-o domnul Ponta”, a spus Ludovic Orban, la Digi24.

Premierul desemnat a susținut că poartă negocieri cu parlamentari independenți și că șansele ca deputatul independent să voteze învestirea Guvernului sunt mari, chiar dacă acesta nu a votat și moțiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Dăncilă.

„Dacă vă spun că șansele de a obține votul de învestitură sunt foarte mari, așa este. Am purtat discuții individuale cu foarte mulți parlamentari independenți, cum e domnul Dohotaru, doamna Bîzgan. Una este poziționarea la moțiune, alta e poziționarea la învestire. Eu cred că e mai degrabă înclinat să voteze”, a adăugat Orban.

Audierea miniștrilor propuși în Guvernul Orban va avea loc marți și miercuri, urmând ca votul să fie dat într-un plen reunit lunea viitoare, de la ora 14.00, potrivit unei decizii a conducerii Parlamentului.

Pentru a putea fi învestit Guvernul Orban are nevoie de cel puțin 233 de voturi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata