Ludovic Orban, despre Dan Nica: N-are nici cea mai mică șansă. E ceva de noaptea minții

Ludovic Orban a declarat că Dan Nica nu are nicio șansă să fie acceptat comisar european pentru transporturi, pentru că omul propus trebuie să fie „curat ca lacrima” și să aibă o minimă legătură cu domeniu. Președintele PNL a mai spus că e posibil să pierdem acest portofoliu.

„Nu are nici cea mai mică șansă. Plus au mai scos-o pe una, cred că au scos-o de la tineret și au pus-o la MAE. A doua propunere trebuie să fie fără niciun fel de problemă de integritate și să aibă legătură cu domeniul. Există riscul să pierdem acest portofoliu, pentru că sunt mai multe țări nemulțumite de portofoliile repartizate și orice țară care se vulnerabilizează prin propuneri idioate, normal că o să profite să ceară portofoliul”, a afirmat Ludovic Orban, marți seară, la Digi 24, întrebat cum vede propunerea lui Dan Nica și a Gabrielei Ciot pentru poziția de comisar european.

Liderul PNL a mai spus că atunci când a fost propus prima oară Dan Nica, alături de Rovana Plumb, premierului i s-a transmis că acesta nu îndeplinește condițiile de integritate.

„E ceva de noaptea minții. Ăștia toți când se adună împreună cred că fac ședințe de spiritism, cred că își transferă nebunia. Dan Nica a fost una dintre cele două propuneri și i s-a transmis că Dan Nica nu îndeplinește condițiile de integritate. Aici trebuie să pui un om curat ca lacrima și să aibă o minimă legătură cu zona de transporturi. Nu spun neapărat să fi fost ministru al Transporturilor dar să fi lucrat într-o companie, să fi fost de exemplu pe management, pe POIM, de exemplu”, a conchis Orban.

Viorica Dăncilă a anunțat, marți, după CEx, că Dan Nica rămâne propunerea pentru funcția de comisar european, iar dacă se cere, PSD are și o propunere de rezervă, o femeie, respectiv pe Gabriela Ciot.

Premierul a precizat că o să vorbească și cu președintele Klaus Iohannis și că, cel mai probabil, propunerile pentru comisar european vor fi trimise până la finalul săptămânii.

Dan Nica a declarat, marți, după CEx, că nu are nicio problemă de natură penală și că va explica Comisiei Juridice din PE situația dosarelor în care a fost acuzat de corupție, inclusiv Microsoft. Europarlamentarul PSD a adăugat că toate faptele sunt prescrise de prin anul 2012.

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European a decis, luni, prin vot, că Rovana Plumb și Laszlo Trocsanyi nu sunt apți pentru funcția de comisar european. Comisia a trimis o scrisoare către președintele PE.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata