Ludovic Orban propune elaborarea unui nou cod electoral

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, propune elaborarea unui nou cod electoral, prin care partidele politice să definească foarte clar tipul de scrutin „care avantajează democraţia în România”.

„Consider că este necesară, şi voi propune PNL, constituirea la nivelul Parlamentului a unei Comisii de cod electoral… Este necesar un efort de elaborare a unui cod electoral care să rămână odată pentru totdeauna ca şi sistem de alegere în România pentru orice funcţie, astfel încât partidele politice să definească cu adevărat care este acel sistem electoral care avantajează în cel mai înalt grad funcţionarea normală a democraţiei în România”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Ludovic Orban.

El şi-a motivat propunerea prin existenţa a cinci sisteme de alegere, de la cel pe listă până la sistemul uninominal cu compensare care asigură reprezentare proporţională, de la sistem uninominal cu majoritate relativă până la sistem de alegere uninominal cu majoritate în două tururi de scrutin.
„Sunt convins că viitorul scrutin parlamentar va fi unul extrem de dificil, pentru care noi trebuie să ne pregătim încă de pe acum, să selectăm, să pregătim candidaţi. Fără acest efort de recrutare nu vom putea atinge scorul electoral pe care ni-l propunem”, a susţinut Orban.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata