Ludovic Orban va candida la şefia PNL

Deputatul Ludovic Orban a reiterat luni, 26 mai, că va candida la șefia Partidului Național Liberal, după ce Crin Antonescu și-a depus demisia împreună cu toți membrii BPN.

„Am spus că, în momentul în care postul de președinte al PNL va deveni vacant, voi candida la funcția de președinte al PNL”, a declarat Orban, la finalul ședinței Delegației Permanente a formațiunii.

Delegația Permanentă a Partidului Național Liberal se va reuni din nou, miercuri, pentru a stabili data congresului formațiunii, a anunțat președintele demisionar al PNL, Crin Antonescu.

„Am anunțat demisia mea în fața Biroului Politic Central având în vedere că obiectivul pentru care eu mi-am asumat responsabilitatea nu a fost atins. Colegii din Biroul Politic Central au procedat cu solidaritate, au demisionat și ei și sigur că, în această situație, era necesară convocarea în termen cât mai repede a unui congres extraordinar. Delegația Permanentă a luat act de decizia și a mea, și a Biroului Politic Central de a demisiona, a decis convocarea miercuri, la ora 12,00, a unei Delegații Permanente pentru a stabili exact data, ora și așa mai departe”, a spus Antonescu.

Potrivit acestuia, el și membrii BPN vor exercita prerogativele de conducere administrativă până la data congresului PNL. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata