Lufthansa este în discuţii avansate cu statul german

Lufthansa, compania aeriană germană  a anunţat joi că este în discuţii avansate cu fondul de stabilizare economică al guvernului german cu privire la un un pachet de salvare de nouă miliarde de euro, dar care include şi preluarea de către stat a unei participaţii de 20% la transportatorul aerian, transmite Reuters.

Astfel, compania Lufthansa, intr-un comunicat de presă, a informat că acordul prevede că Guvernul de la Berlin va dobândi două locuri în consiliul de supraveghere al companiei aeriene, dar îşi va exercita drepturile de vot numai în cazuri excepţionale, precum protejarea companiei împotriva unei tentative de preluare.

Lufthansa a mai informat că se aşteaptă ca în condiţiile acordului să fie prevăzută şi o renunţare la plata viitoare a dividendelor precum şi limite cu privire la compensaţia acordată managerilor, adăugând însă că acordul va trebui să fie aprobat de Comisia Europeană.

Dar, pachetul de salvare de care va beneficia Lufthansa include un împrumut în valoare de trei miliarde de euro de la banca de stat KfW şi o obligaţiune convertibilă, care poate fi schimbată pentru un pachet suplimentar de 5% plus o acţiune în cazul unei oferte publice de preluare venită de la o terţă parte.

Datorita interzicerii călătoriilor decisă de numeroase ţări din întreaga lume a forţat Lufthansa să blocheze la sol 700 din avioanele sale, ceea ce a dus la o scădere de 99% a numărului de pasageri, astfel că întregul grup Lufthansa (care include şi companiile Swiss şi Austrian Airlines) pierde în fiecare oră un milion de euro din rezervele sale de lichidităţi.

Sursa: Agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata