Lumina Sfântă de la Ierusalim, adusă credincioşilor ortodocşi de Patriarhia Română

18

Lumina Sfântă care se aprinde în fiecare an, de Paşte, la Mormântul lui Iisus de la Ierusalim, va fi adusă, sâmbătă (3 aprilie 2010) seară, în ţară, cu un avion special, de o delegaţie a Patriarhiei Române, condusă de episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, Varsanufie Prahoveanul.

Lumina Sfântă va fi oferită la slujba de Înviere, la ora 24,00, de către patriarhul Daniel clerului şi credincioşilor prezenţi la Catedrala patriarhală, a precizat Patriarhia Română.

Protoieriile din Arhiepiscopia Bucureştilor şi alte Eparhii din cuprinsul Patriarhiei vor putea trimite delegaţi la Aeroportul Internaţional Henri Coandă, în seara zilei de 3 aprilie, în jurul orelor 19.00, pentru a primi Lumină Sfântă de la Ierusalim şi a o oferi preoţilor şi românilor ortodocşi din alte regiuni ale ţării.

În acest an, este pentru a doua oară când Patriarhia aduce Lumina Sfântă de la Ierusalim credincioşilor români. În 2009, delegaţia a fost întâmpinată de aproximativ 100 de preoţi de la arhiepiscopiile din ţară, care şi-au aprins candelele, pentru a împărţi, la miezul nopţii, focul sacru tuturor credincioşilor.

Lumina Sfântă este considerată un miracol al Ortodoxiei, care se întâmplă în fiecare an, de Paşte, la Ierusalim, când, în timpul Vecerniei Mari din Sâmbăta Mare, între orele 12,30 şi 14,30, deasupra Sfântului Mormânt se aprinde un foc, care în primele minute nu frige.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata