Macovei: Nu demisionez din PDL, nu încalc niciun statut

Europarlamentarul Monica Macovei a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că nu își va da demisia din PDL în contextul anunțului privind candidatura sa la prezidențiale ca independent.

„Nu mi-am dat demisia din PDL și în acest moment nici nu intenționez să mi-o dau. Am făcute multe lucruri alături de PDL. Îmi aduc aminte bătăliile date pentru statul de drept și altele, multe lucruri bune pentru țară. Asta este decizia mea. Deci, nu mă exclud deloc din partid. O să vedem cum evoluează lucrurile, sigur. În al doilea rând, așa cum am spus încă de la anunțarea candidaturii, am luat această decizie recent, cam acum două luni. Știți foarte bine că am cerut să fiu inclusă în procesul de evaluare a candidaților noii alianțe (PNL-PDL — n.r.). O spun foarte pe scurt. Nu încalc nicio regulă, niciun statut: regulile s-au schimbat față de anul trecut când s-a ales un candidat al PDL, acum avem o alianță și pe cale să se facă o fuziune. Sunt alte reguli. Nu mi se poate cere să respect reguli care nu mai există astăzi, avem această nouă structură pe partea dreaptă”, a explicat Monica Macovei.

Ea a adăugat că prin candidatura la Președinție va uni dreapta. „Eu unesc dreapta. Eu nu divizez dreapta. Unesc dreapta și sunt singura care poate să-l bată pe Ponta. Ajut dreapta să câștige”, a afirmat Macovei.

Europarlamentarul PDL a adăugat că principalul său contracandidat este Victor Ponta. „Pe Ponta vreau să-l bat. Eu sunt de dreapta. Și, repet, intrarea mea în această competiție ajută dreapta. Mă adresez electoratului de dreapta, ce înseamnă valorile de dreapta. Eu sunt persoana care pot să aduc voturi și din rândul celor care merg în mod regulat la vot pe partea dreaptă și din rândul celor care sunt dezamăgiți de politică și care stau acasă. Pot să aduc voturi și din afara bazinelor partidelor”, a susținut Macovei.

Chestionată cu privire la o eventuală demisie a sa din Parlamentul European, Macovei a răspuns: „Ponta demisionează din funcția de prim-ministru și cea de deputat ca să candideze la Președinție, Iohannis demisionează din funcția de primar? Vă pun și eu întrebări, vă răspund tot cu întrebări. Ceilalți candidați, demisionează vreunul din funcție?”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata