Macron: Societatea franceză trebuie să fie vigilentă în lupta cu islamismul

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a declarat marți că societatea franceză trebuie să fie mai vigilentă în lupta cu „hidra” pe care o reprezintă islamismul radical, potrivit agenției Reuters.

„Serviciile statului nu vor putea combate singure hidra islamistă”, a declarat Emmanuel Macron. „Este de datoria întregii națiuni, care trebuie să se unească, să se mobilizeze și să fie gata să acționeze”, a adăugat liderul de la Paris, care a mai spus că toți membrii societății franceze trebuie să fie atenți la semnele de radicalizare ale cetățenilor.

Liderul francez a făcut această declarație în cadrul unei ceremonii dedicate victimelor atacului de săptămâna trecută de la o secție de Poliție de la Paris. Patru persoane au murit atunci, după ce au fost înjunghiate de un bărbat despre care autoritățile susțin că s-ar fi convertit la islam și, ulterior, s-ar fi radicalizat.

Atacatorul, un fost angajat în domeniul IT al respectivei secții de Poliție a fost ucis de către polițiștii aflați la fața locului.

Oficialii de la Paris nu au anunțat în mod clar că atacul este tratat ca fiind un incident terorist, însă Reuters notează că faptul că acesta este anchetat de către Parchetul Naţional Antiterorist este un indiciu că autoritățile iau în considerare această ipoteză.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata