MAE anunță că nu sunt alte victime de cetățenie română în urma furtunii din Grecia

Ministerul de Externe a anunțat că, până în prezent, nu sunt alte victime de cetățenie română în urma furtunii violente din Grecia în care au murit deja doi români, iar unul a fost rănit, potrivit unui comunicat de presă. Românul rănit se află în afara oricărui pericol și va fi externat vineri.

„În continuarea informațiilor referitoare la incidentul produs la data de 11 iulie, în Halkidiki, Republica Elenă, în urma căruia doi cetățeni români și-au pierdut viața și altul a fost rănit, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări: Reprezentanții Consulatului General al României la Salonic s-au deplasat la unitatea medicală unde este internat cetățeanul român rănit, pentru a obține mai multe informații cu privire la starea sa de sănătate. În urma discuțiilor cu reprezentanții spitalului, a rezultat faptul că acesta se află în afara oricărui pericol și urmează să fie externat în cursul zilei de astăzi”, au transmis reprezentanții MAE, într-un comunicat de presă remis, vineri, MEDIAFAX.

Ministerul de Externe mai precizează, referitor la cei doi români decedați, că sunt realizate formalitățile pentru repatrierea trupurilor neînsuflețite ale acestora și eliberare documentelor necesare, cât și certificatele de deces.

„Cu privire la cei doi cetățeni români decedați, reprezentanții Consulatului General sunt în legătură cu membrii familiei acestora și acordă asistență consulară în vederea îndeplinirii formalităților privind repatrierea trupurilor neînsuflețite și eliberarea documentelor necesare și a certificatelor de deces, repatrierea urmând a avea loc la începutul săptămânii viitoare. Menționăm că, până în prezent, nu sunt înregistrate alte victime de cetățenie română”, mai arată sursa citată.

În context, MAE spune că rețeaua de alimentare cu energie electrică este în continuare afectată, urmând să fie remediată în cursul zilei de vineri, iar comunicarea în zonă se realizează cu dificultate.

„Reamintim faptul că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Salonic: +30 2310 340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. În plus, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanență al Consulatului General al României la Salonic: +306906479076. Folosim acest prilej pentru a preciza faptul că, pentru zona afectată, este în vigoare o atenționare de călătorie „Cod roşu de furtuni și ploi torențiale”, valabilă până la data de 12 iulie 2019”, conchide sursa menționată.

Cel puțin șapte persoane, inclusiv șase turiști au murit, iar alte 100 au fost rănite în urma unei furtuni violente care a afectat nordul Greciei, potrivit autorităților locale, relatează site-ul agenției Reuters. Printre victime se numără și două persoane de naționalitate română, au anunțat autoritățile. O femeie și un băiat de opt ani, ambii de naționalitate română, au decedat în urma prăbușirii acoperișului unui restaurant din localitatea Nea Plagia.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata