MAE: Rafael Grossi a câștigat a treia rundă pentru alegerea directorului AIEA. Procesul continuă

MAE a anunțat că a treia rundă a votului formal pentru alegerea Directorului General al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică a fost câștigată de Rafael Grossi, însă procesul de alegere continuă. Instituția precizează că România sprijină candidatura ambasadorului Cornel Feruță.

„Consiliul Guvernatorilor al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică s-a reunit la Viena, la 28 octombrie 2019, pentru a treia rundă de vot formal în vederea alegerii Directorului General al Agenției. Rezultatele votului exprimat cu acest prilej de statele membre în Consiliul Guvernatorilor au fost: ambasadorul Cornel Feruță (14 voturi), Rafael Grossi (20 voturi). A fost înregistrată o abținere”, a transmis MAE, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Instituția precizează că decizia nu este definitivă, deoarece procesul de alegere a Directorului General al AIEA va continua cu o nouă rundă de vot formal.

„Procesul de alegere a Directorului General al AIEA va continua în etapa următoare cu o nouă rundă de vot formal. Reamintim că pentru alegerea în această funcție este nevoie de întrunirea a 2/3 din voturile celor 35 de state membre în Consiliul Guvernatorilor”, se mai arată în comunicatul de presă.

MAE subliniază că România va promova în continuare activ candidatura ambasadorului Cornel Feruță, Director General în exercițiu al AIEA.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata