Magistraţii corupţi ar putea să nu mai beneficieze de pensie de serviciu

Judecătorii, procurorii, magistrații asistenți și personalul de specialitate juridică care au fost condamnați definitiv pentru o infracțiune de corupție ar putea să nu mai beneficieze de pensia de serviciu, potrivit unui amendament adoptat, marți, de Comisia juridică din Senat.

„Nu beneficiază de pensia de serviciu prevăzută la art. 82 și 83 indice 1 și de indemnizația prevăzută la art. 81 judecătorii, procurorii, magistrații asistenți și personalul de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor care ulterior eliberării din funcție au fost condamnați definitiv pentru infracțiune de corupție, o infracțiune asimilată infracțiunilor de corupție sau infracțiunile în legătură cu acestea ori pentru o altă infracțiune intenționată săvârșită înainte de eliberarea din funcție”, se arată în amendamentul adoptat la proiectul de lege pentru completarea Legii nr.303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor.

Un alt amendament susține că „punerea în mișcare a infracțiunii penale pentru una dintre infracțiunile prevăzute la alin. 1 atrage de drept suspendarea soluționării cererii de acordare a pensiei de serviciu sau, după caz, suspendarea plății pensiei de serviciu dacă aceasta a fost acordată până la soluționarea definitivă a cauzei. În această perioadă, persoana față de care s-a pus în mișcare acțiunea penală beneficiază, în condițiile legii, de pensie din sistemul public”.

Comisia a dat raport favorabil cu amendamente proiectului de lege inițiat de Guvern, la care Senatul este cameră decizională. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata