Mai multe departamente ale Ministerului Sănătăţii, verificate de DNA

Procurorii DNA verifică luni, 16 iunie, mai multe departamente ale Ministerului Sănătății, printre acestea numărându-se Departamentul Achiziții, Unitatea de Management a Proiectelor Băncii Mondiale și Departamentul de Dispozitive Medicale, au declarat  surse din MS.

Totodată, acțiunea DNA vizează și trei spitale din Capitală — Polizu, Cantacuzino și o altă unitate medicală de pe platforma Fundeni.

În cauză sunt suspiciuni de corupție în cadrul unor proceduri de achiziție de aparatură și echipamente medicale, iar valoare ar fi de 7 milioane de euro, potrivit unor surse judiciare.

„Procurorii DNA — Secția de combatere a infracțiunilor conexe celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciunea săvârșirii, în perioada 2008-2011, a unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, de către funcționari publici, în cadrul unor proceduri de achiziție, prin programe finanțate din fonduri publice și din fonduri externe. În cursul dimineții de 16 iunie, ca urmare a autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 20 de locații situate în municipiul București, între care sediile unor instituții publice și unități sanitare”, se arată într-un comunicat al DNA transmis luni . (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata