Mai multe scheme de ajutor de minimis privind cinematografia

Guvernul va adopta, în şedinţa de luni, printr-un memorandum, mai multe scheme de ajutor de minimis privind domeniul cinematografiei.

Astfel, se propune aprobarea unei scheme de ajutor de minimis pentru participarea la festivaluri şi târguri de filme, interne şi internaţionale.

Totodată, proiectul menţionează schema de ajutor de minimis pentru distribuirea şi exploatarea filmelor româneşti de toate genurile şi schema de ajutor de minimis pentru susţinerea programelor de cultură, educaţie cinematografică, organizare de evenimente culturale cinematografice precum şi pentru editarea de publicaţii de specialitate.

De asemenea, prin acelaşi memorandum se va aproba şi schema de ajutor de minimis pentru încurajarea funcţionării cinematografului de artă şi a programării filmelor în acestea.

Memorandumul vine în aplicarea prevederilor OG 39/2005 privind cinematografia, aprobată cu modificări şi completări prin Legea 328/2006, cu modificările şi completările ulterioare.

În cadrul şedinţei ar urma să fie introdus spre dezbatere şi aprobare şi proiectul de ordonanţă privind modificarea atribuţiilor şi funcţiilor Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză în măsura în care va obţine avizele necesare, au precizat, pentru AGERPRES, surse guvernamentale.

Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, anunţa la finalul şedinţei de guvern de săptămâna trecută că Executivul a dezbătut în primă lectură proiectul de ordonanţă care vizează anularea procedurilor de contractare a investiţiilor în parteneriat public-privat aflate în derulare la nivelul Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză.

„A fost dezbătută în primă lectură o ordonanţă simplă a Guvernului, în baza Legii de abilitare a Guvernului pentru emiterea de ordonanţe în timpul vacanţei parlamentare, pentru modificarea ordonanţei de urgenţă privind parteneriatul public-privat. În acest sens, vor fi, practic, modificate atribuţiile şi funcţiile Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză în ceea ce priveşte procedurile de contractare a investiţiilor în parteneriat public-privat, în sensul în care procedurile aflate în derulare la nivelul Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză se anulează”, declara Ionel Dancă.

Sursa: Agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata