Majorarea impozitului pe clădirile neîngrijite cu 500%, o chestiune foarte bună, declară premierul Ponta

Premierul Victor Ponta a afirmat joi că măsura prevăzută în Codul fiscal care vizează majorarea impozitului cu până la 500% pentru clădirile și terenurile situate în intravilan, care sunt neîngrijite, este „o chestiune bună”.

„Noi ne facem job-ul nostru foarte bine și faptul că există consens politic e și mai bine. (…) În final s-a votat Codul fiscal cum l-a propus Guvernul, că eu nu am văzut vreo modificare, s-au amânat niște lucruri, dar în rest nu am văzut nicio modificare. A fost cea cu 500% pentru clădirile abandonate, aia e o chestiune foarte bună. (…) Clădirile lăsate în ruină și din care există încă în orașele din România destul de multe„, a spus Ponta, la Parlament.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat joi cererea de reexaminare a Codului fiscal, cu un amendament care prevede acordarea posibilității consiliilor locale de a majora impozitul pe clădiri și pe teren cu până la 500% pentru clădirile și terenurile situate în intravilan și neîngrijite. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata