Majorarea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut – respinsă de Senat

Majorarea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut a fost respinsă de Senat, cu 51 de voturi pentru, 52 împotrivă şi 3 abţineri. Plenul Senatului a aprobat în şedinţa de luni (10 mai 2010) majorarea punctajelor pentru pensiile persoanelor care au lucrat în grupele a I-a şi a II-a, în condiţii deosebite sau speciale, precum şi în alte condiţii de muncă.

Astfel, potrivit proiectului Legii privind sistemul unitar al pensiilor publice, punctajele lunare realizate pentru activităţi desfăşurate în locuri încadrate în grupa a II-a de muncă sau în locuri de muncă deosebite se majorează cu 25 la sută, iar cele pentru grupa a II-a şi condiţii speciale cu 50 la sută.
O modificare faţă de proiectul guvernamental o reprezintă aprobarea de către plenul Senatului a unui amendament respins de Comisia pentru muncă, familie şi protecţia socială a Senatului.

Ca urmare, persoanele care au desfăşurat activităţi în locuri de muncă încadrate în alte condiţii de muncă vor beneficia de o majorare cu 100 la sută a punctajelor lunare realizate în perioadele respective. Amendamentul a primit 51 de voturi favorabile, 45 împotrivă, iar doi senatori s-au abţinut.
Proiectul legii se referă la activităţi încadrate în grupele a I-a şi a II-a de muncă, potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001. La această oră, senatorii au întrerupt dezbaterea referitoare la valoarea punctului de pensie. Au loc consultări în cadrul grupurilor.

Citește și
1 Comentariu
  1. urmasi spune

    asa trebuie multumim senat ca s-a aprobat ace; amrndament alte condittii de minca bravo esd

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata