Majorarea TVA în România ar putea periclita orice încercare de refacere a economiei

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Mark Gitenstein, este de părere că majorarea TVA ar putea afecta investiţiile companiilor americane în România şi că cea mai mare problemă legată de această taxă regresivă este legată de faptul că ar putea periclita orice încercare de refacere a economiei.

„Ar putea (să afecteze investiţiile americane – n.r.), dar impactul real al creşterii TVA este legat de afectarea achiziţionării de produse de către consumatori. Şi, din câte ştiţi, multe din companiile noastre operează în domeniul tehnologiei, fie că vând pe piaţa internă, fie alte pieţe.
Nu mi-e clar dacă vor avea un impact imediat. Cred că cea mai mare problemă este că ar putea afecta orice încercare de refacere, pentru că este o taxă regresivă”, a declarat, vineri, ambasadorul american, înaintea ceremoniei care a marcat sărbătorirea a 130 de ani de relaţii bilaterale româno-americane.

El a subliniat, totuşi, că Guvernul român are puţine lucruri între care să aleagă. „Am încercat să evităm acest lucru în Statele Unite, dar acest Guvern are puţine alegeri. Trebuie să ducă acele datorii la ţintele care i-au fost fixate de FMI şi de celelalte organisme internaţionale”, a adăugat Mark Gitenstein.

Citește și
1 Comentariu
  1. Camelia spune

    Romania ar trebui sa scada TVA la toate produsele asa cum au procedat si celelalte tari din UE,nicidecum sa-l creasca cum a procedat guvernul Boc..Disponibilizarea salariatilor din domeniul bugetar duce la adancirea crizei deoarece scad vanzarile de produse ceea ce duce si la o scadere a productiei si-n plus unii nu-si vor mai putea plati datoriile catre banci .Ar trebui ca Romania sa primeasca fondurile ce i se cuvin de la UE.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata