Mall-ul Tiago din Oradea, cumpărat de Popoviciu?

– Mall-ul Tiago din Oradea ar fi fost cumparat de o firma din sfera de influenta a omului de afaceri Puiu Popoviciu.

Mallul Tiago din Oradea, aflat în faliment, a fost cumpărat la licitaţie de către o firmă care are aceeaşi adresă cu firme din sfera de influenţă a miliardarului Puiu Popoviciu, care controlează proiectul Băneasa din Capitală, relateaza Ziarul Financiar.

Mall-ul a fost vandut pentru 30 de milioane de euro, iar pretul a fost cu 40 de milioane de euro mai mic decat nivelul investitiei realizate. Se pare insa ca firma contructoare, Mivan-Kier, este dispusa sa isi asume pierderile, fiind in insolventa.

Achiziţia mallului Tiago Oradea, aflat în faliment, reprezintă cea mai mare tranzacţie imobiliară din acest an, în condiţiile în care în urmă cu doi ani fondurile de investiţii plăteau sume de peste 100 de milioane de euro pentru parcuri de afaceri şi malluri de dimensiuni comparabile.

Potrivit unor surse apropiate tranzacţiei, Popoviciu ia în calcul să se implice în proiectul de la Oradea, „dacă vor fi condiţii prieteneşti”.

Ţinând cont de preţul de achiziţie, proprietatea poate aduce un randament anual de 10% în euro cu condiţia închirierii întregului spaţiu de 25.000 de metri pătraţi la un nivel de 10-12 euro/metrul pătrat.


Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata