Mallurile din Suceava se bat pe banii „căpşunarilor”

Pe holurile mallurilor din Suceava cele mai des întâlnite personaje sunt paznicii, excepţie făcând zilele în care localnicii întorşi de la lucru din Italia şi Spania vin să cumpere electrocasnice sau mobilier pentru casele construite aproape de locuinţele părinţilor.

„La noi este constant aşa – este gol tot timpul”, spune una dintre vânzătoarele magazinului Tina R din proiectul Galleria Suceava.

Ceva mai optimistă este Andreea, managerul unui magazin de îmbracăminte din proiectul Shopping City Suceava, care spune că „de două săptămâni încoace au crescut vânzările pentru că s-au întors muncitorii din Italia şi din Spania. În weekend vânzările sunt mai mici, pentru că este cald, iar lumea pleacă din oraş”.

Oraşul din nordul Moldovei are cea mai mare densitate de spaţii comerciale moderne de cap de locuitor, arată Ziarul Financiar.

Toate cele trei proiecte din oraş – Iulius Mall, Galleria şi Shopping City – cu o suprafaţă închiriabilă de peste 100.000 mp, au fost finalizate în 2008-2009, la începutul crizei, o perioadă nepotrivită pentru investiţii în spaţii mari pentru consum. În aceste condiţii, zeci de spaţii sunt goale, iar clienţii sunt număraţi pe degete.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata