Managerii despre economia în 2020: Pregătiţi-vă să munciţi mai mult! Ce părere aveţi?

– „Peste zece ani PIB-ul Romaniei va creste, poate nu conform estimarilor actuale, dar va inregistra o crestere. Pe de alta parte, in aceeasi perioada va avea loc o scadere a populatiei cu aproximativ doua milioane de persoane. Daca coroboram aceste informatii cu faptul ca avem o populatie majoritar imbatranita, pregatiti-va sa munciti mai mult!”, a anuntat Mihai Ghyka, managerul Bergenbier Romania (foto).

.
Romania poate evolua prin dezvoltarea antreprenoriatului si a educatiei. Trebuie sa ne inspiram din modelele altor tari, respectiv modelul israelian de dezvoltare a antreprenoriatului, care cu sapte milioane de locuitori atrage capital de risc mai mare decat Marea Britanie si este una dintre tarile cu cele mai multe companii listate pe bursa americana NASDAQ. O tara bine orientata ingaduie esecul si incurajeaza expunerea la risc”, a sustinut ieri Andreea Paul-Vass, consilier al premierului Romaniei, la conferinta „Modernizarea Romaniei. Cum va arata economia in 2020”, organizată de Ziarul Financiar.

„Avem cateva proiecte de infrastructură pe masa pentru care s-a creat o practica din a intarzia realizarea acestora pentru a creste preturile. In urmatoarele zile vor avea loc cateva discutii pentru rezilierea unor astfel de contracte, proiecte dezvoltate in Constanta si Arad, deoarece constructorul ne trimite tone de hartii in timp ce pe santier vedem gropi cu apa”, a declarat Adrian Ionescu, directorul pentru autostrazi din cadrul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania.

Valentin Lazea, economist-sef la Banca Nationala a Romaniei, a afirmat ca inainte de a vorbi de strategii, romanii trebuie sa redefineasca cadrul mental pentru a schimba modul de gandire pe care Romania l-a avut pana in 2008.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata