Manchester United îl vrea pe antrenorul Massimiliano Allegri

BUCUREȘTI (MEDIAFAX) – Manchester United se pregătește să renunțe la antrenorul Ole Gunnar Solskjaer (46 de ani), anunță jurnaliștii din Anglia de ceva timp, dar acum s-a aflat și numele primului posibil înlocuitor.

Tuttosport precizează că Massimiliano Allegri (52 de ani) ar fi în fruntea listei. Decizia a fost luată ca urmare a faptului că italianul are un palmares bogat și că în momentul de față este liber de contract. Allegri a antrenat-o pe Juventus în ultimele cinci sezoane, câștigâd titlul de fiecare dată alături de formația din Torino. Pe lângă campionat, tehnicianul și-a mai trecut în cont patru Cupe ale Italiei și două Supercupe ale Italiei. A fost demis de la Juventus pe 17 mai, motivul părând să fie reprezentat de parcursul sub așteptări din Liga Campionilor.

Torinezii au fost eliminați în sferturile de finală ale Champions League, după 2-3, la general, contra lui Ajax Amsterdam. Totuși, echipa lui Allegri a câștigat titlul în Serie A cu câteva etape înainte de finalul sezonului, având un avans uriaș față de ocupanta locului secund, Napoli. Allegri și-a început cariera de antrenor în 2003, la Aglianese. Italianul a antrenat doar în țara natală, la SPAL, Grosseto, Lecco, Sassuoo, Cagliari, AC Milan și Juventus.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata