Măntescu: Dacă se taie salariile, a doua zi vom opri lucrul

Salariaţii din transporturi sunt decişi ca, în cazul în care se va decide diminuarea cu 25 % a salariilor sau a fondului de salarii, a doua zi după intrarea în vigoare a măsurii să oprească lucrul, a declarat miercuri, 19 mai, la finalul mitingului de protest din Piaţa Victoriei, Iulian Măntescu, preşedintele Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă.

‘În cazul în care se taie 25 % din salarii sau din fondul de salarii vom lua măsuri şi a doua zi vom opri lucrul. Vom face grevă, pentru ca aceasta este o măsură legală. Dreptul la muncă e stabilit prin Constituţie şi, dacă Guvernul nu respectă legea, noi vom opri lucrul.

Vom opri trenurile, transportul aeerian, cel de suprafaţă, metroul, şi nu vom da drumul la lucru decât atunci când Executivul va lua măsurile care trebuie’, a spus Măntescu, adăugând că pachetul de măsuri de austeritate ‘este un atentat la siguranţa populaţiei României’.

Acesta a subliniat că România s-a îndatorat cu 20 miliarde. ‘Rămânem datori şi noi şi copii noştri, fără niciun rezultat’, aspus liderul sindical.

‘Guvernul acesta este incompetent, este ineficient şi nu este în stare să ducă la bun sfârşit nici măcar acele măsuri pe care tot ei au anunţat că le vor lua pentru relansare economică’, a precizat liderul sindical.

Măntescu a mai afirmat că singura speranţă a bugetarilor este acum în sindicat. ‘Dacă liderii sindicali pierduseră din credibiliate, acţiunea nesăbuită a guvernanţilor ne-a unit şi ne-a ajutat să ne aşezăm la aceeaşi masă. Azi a fost un prim pas şi am demostrat că am fost în stare să aducem la un loc 60.000 de oameni.

Aşteptăm reacţii după miting şi vom decide ce vom face. Mâine (n.r joi) avem convocate consilii de conducere şi vom decide ce vom face în perioada următoare’, a spus acesta.

La mitingul din Piaţa Victoriei au participat şi 6.500 de salariaţi din sectorul feroviar.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata