MAPDR: Amenzi de 174.850 lei pentru nereguli pe filiera de comercializare a fructelor şi legumelor

Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale a continuat, in perioada 20 – 24 iulie, actiunile de verificare pe filiera de comercializare a fructelor si legumelor proaspete, se arata intr-un comunicat al Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale.

Controalele s-au realizat prin echipele de control mixte constituite din inspectori ai directiilor pentru agricultura si dezvoltare rurala si a Municipiului Bucuresti, comisari ai Garzii Financiare, ofiteri ai inspectoratelor de politie si comisari ai oficiilor pentru protectia consumatorilor.

Reprezentantii MAPDR au controlat 810 agenti economici persoane fizice si juridice si au fost aplicate 136 amenzi, in valoare de 174.850 lei si 101 avertismente. Au fost retrase de la comercializare 5.005 kg fructe si legume proaspete si au fost confiscate 16.393 kg legume si fructe.

De asemenea, au fost prelevate 47 probe de legume si fructe proaspete de la operatori, in vederea determinarii reziduurilor de pesticide si au fost eliberate 22 certificate de conformitate cu standardele de comercializare.

În timpul controlului s-a constatat lipsa documentelor de provenienta a produselor, neinscrierea pe documentele de insotire a marfii a categoriei de calitate si a tarii de origine a produselor, comercializarea unor produse care nu corespund standardului general de calitate, comercializarea unor cantitati mai mari de produse decât cele inscrise in certificatele de producatori, neintocmirea la zi a evidentelor de gestiune pentru marfurile comercializate, lipsa certificatelor de producator sau nevizarea la zi a acestora, neprezentarea buletinelor de verificare metrologica.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata