MApN: Gabriel Oprea nu va susţine niciodată diminuarea pensiilor militare

Ministrul apărării naţionale, Gabriel Oprea, nu va susţine niciodată diminuarea pensiilor militare şi va face toate demersurile în Parlament pentru menţinerii acestora la actualul nivel, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale.

Potrivit documentului citat, ministrul Oprea face toate demersurile la nivel parlamentar pentru identificarea modalităţilor legale, cu sprijinul membrilor comisiilor pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, respectiv, muncă şi protecţie socială din Camera Deputaţilor şi Senat în vederea menţinerii drepturilor financiare ale pensionarilor militari şi după adoptarea noii legi a pensiilor.

„Ministrul apărării naţionale nu va susţine niciodată diminuarea pensiilor militare. Între documentele tehnice care susţin poziţia ministrului apărării naţionale se numără şi o serie de simulări, calcule şi analize privind forma actuală a proiectului legii unitare a pensiilor”, precizează MApN.
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, a respins, miercuri, informaţiile apărute în presă conform cărora toate pensiile militarilor vor scădea cu până la 69%. Ea a precizat că Ministerul Muncii a făcut o simulare, însă pe un număr mult prea mic de cazuri pentru a se putea generaliza.

„Concluzia potrivit căreia toate pensiile militarilor vor scădea este una falsă. Poziţia Guvernului a fost şi rămâne neschimbată: toate pensiile militarilor se vor recalcula, dar asta nu înseamnă că toate vor scădea. Cea mai mare parte a pensiilor militarilor, care sunt de până în 3.000 de lei, nu vor fi afectate de recalcularea pensiilor”, a susţinut Ioana Muntean.

De asemenea, ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a dat asigurări, miercuri, că pensiile cadrelor militare sub 3.000 de lei nu vor scădea, ci doar cele care depăşesc această sumă. „Cu cât pensia va fi mai mare, cu atât scăderea va fi mai mare, dar în niciun caz nu se va ajunge la 69 la sută”, a spus Şeitan.

Potrivit acestuia, nu există niciun document oficial care să se refere la simulări – nici al Ministerului Muncii, nici al Casei de Pensii, acestea fiind simulări tehnice, făcute de experţi, pentru a face un calcul de calibrare.
„Atâta timp cât nu există un astfel de document şi deoarece nici datele nu erau complete nu se poate trage o concluzie din această simulare făcută cu date puţine, anume că toate pensiile vor avea o astfel de scădere. Cred că afirmaţia este nefericită, este nefondată şi nu este făcută decât pentru a crea emoţie fără rost”, a spus acesta.

Citește și
7 Comentarii
 1. pensionar spune

  Pacat ca saraci pensionari cu pensie de mizerie nu sunt aparati de NIMENI.Parca numai pensionari privilegiati, mananca, au nevoie de caldura, medicamente, servicii, de si aceste lucruri nu sunt platite in functie de nivelul pensiei.Dar asta e,DEMOCRATIA e, pentru uni MUMA, pentru foarte multi CIUMA.

 2. CRISTIAN spune

  NU VA SUPARATI DE CE NU ATI ALES CARIERA MILITARA, V-A OPRIT CINEVA? CA POATE ACUM SUNT SIGUR CA NU MAI COMENTATI.FIECARE MESERIE ARE AVANTAJELE SI DEZAVANTAJELE EI SI FIECARE SI-A ALES DRUMUL IN VIATA.E CA O LOTERIE. NU POATE FI TOATA LUMEA EGALA IN ACEST SISTEM. UITAT-VA SI LA TARILE VECINE.

 3. urmasi spune

  pensiile de urmasi ce se va intampla daca aceste pensii se reduc si dece am fost alaturi de sotii nostrii cand erau zii si noapte in slujba tarii nu a guvernantilor si nu i-am parasit fiind alaturi de ei 50 de ani pana acestia siau dus dun lumea asta si acum vine dl boc sa ne bage si pe nou un mormant nu spune absplut nimic de pensiile de urmasi la armata nu s-au nici macar indexat de 3 ani spunetii acestui ao fara suflret plin de ura ca vada cim schiba procentul de ;la 50 la 75 la suta procentul din pedsia intretinatorui decedat pentru un singur urmasi atat la civili cat si la militari SA nu uite ca are copii si sa nu ii ajunga blestemele noastre NUmau batjocoriti armata ca daca s-or trezi va fi vai si amar de voi iar patronii sa platesca salariatii lor si sa mai scada din profitul lor si statul e patron si face bine ca isi plateste bugetarul spineti astea dlor guvernanti multumesc

 4. edenisov spune

  pensiile de urmas sa creasca .nu suntem jumatati de oameni.

 5. PANI HACITIN spune

  Toate forumurile sunt incarcate numai de parerile penibile,rautacioase,mincinoase si pline de dispret fata de Armata tarii,din partea gastii portocalii.Aceasta gasca de netrebnici nu respecta pe nimeni si nimic.Poate doar hahaiala cu aburi de coniac a mai-marelui lor.Asta da militar! Acesta este exemplul acestui DEMAGOG si asa se comporta si gasca.Dovada este haosul si mizeria in care a fost aruncata tara si poporul acesta mult prea greu incercat.O sa va vina randul sa dati socoteala si sa raspundeti pentru tot si pentru toate.

 6. PANI HACITIN spune

  Daca militarii sunt privilegiati,tu de ce nu mergi la armata? Nu te opreste nimeni! Fa-o repede si peste 30 de ani vei primi si tu o pensie nesimtita! Activitatile sunt facultative! N-ai treaba cu instructia, cu poligoanele, cu aplicatiile, cu tragerile pe timp de noapte, uneori la -15grade sau pe ploi mocanesti de toamna! Ai dreptul la vacante, de cate 6 luni, in Afganistan, Irak, Somalia, Bosnia, Albania-”ALL INCLUSIVE", totul moaca, ba chiar esti si platit!. Pentru distractie, adrenalina,divertisment, in unele din aceste pachete de vacanta intra cate un glonte sau o schija, o mina antipersonal, o incarcatura exploziva artizanala…un sicriu de plumb, avansare in grad, onoruri militare, sobor de preoti !
  Daca tu, din diverse motive, nu mai poti intra in sistemul militar, fa-i chiar cu forta un bine copilului tau(el e minor si nu-si da seama ce bine vrei sa-i faci) si trimite-l, la 14 ani, la un liceu militar, iti sugerez Cimpulung Moldovenesc! Patru ani tu nu vei avea nicio grija …..STUPIDITATEA SI INVIDIA NE FAC VIATA AMARA …..AMARA……Inrest numai de bine …

 7. PANI HACITIN spune

  Suntem prea lasi ca sa iesim in strada. Tremura de frig, de foame, ii comenteaza pe pensionarii rezervisti, dar ei nu sunt in stare sa faca nimic. Am si eu un pensionar las in casa. Si vecinii sunt tot asa. Stau la colturi, comenteaza, dar daca ar trebui sa iasa in strada , s-ar baricada in casa mai ceva ca pe vremea razboiului. Ar trebui sa iesim cu totii in strada. SA LE DEMONSTRAM CA NU MAI SUPORTAM PROSTIA , INCOMPETENTA , NEPOTISMUL , DEMAGOGIA CORUPTIA s.a.m.d.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata