MApN oferă o vacanţă la munte şi la mare copiilor din Dorneşti, Suceava

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) oferă o vacanţă de două săptămâni, în complexe de odihnă ale armatei de la munte şi de la mare, pentru 20 de copii din localitatea Dorneşti, judeţul Suceava, informează un comunicat al MApN.

Cei 20 de copii, însoţiţi de două cadre didactice, vor petrece, în perioada 15-30 iulie, o săptămână la munte şi una la mare, prin grija Comandamentului Logistic Întrunit.

Acest proiect se alătură acţiunilor MApN de ajutorare a populaţiei afectate de inundaţii, pe lângă intervenţiile de urgenţă cu forţe şi mijloace tehnice şi cu materiale necesare – îmbrăcăminte, cazarmament, paturi, corturi – care au fost asigurate gratuit, în ultima săptămână, locuitorilor din comunele Pătrăuţi şi Dorneşti, judeţul Suceava.

Iniţiativa vine în urma discuţiilor purtate de ministrul Gabriel Oprea cu autorităţile locale şi cu familiile sinistrate, în timpul vizitelor de lucru de la Dorneşti, localitate puternic afectată de inundaţii, şi unde armata a construit un pod de pontoane peste râul Suceava, precizează comunicatul.

În prezent, la Dorneşti, un detaşament de genişti asigură mentenanţa şi supravegherea podului de pontoane, pe toată durata exploatării acestuia. Un detaşament de militari acţionează la Dorohoi, pentru amenajarea unor tabere necesare sinistraţilor şi pentru evacuarea materialelor din locuinţele avariate sau demolate. De asemenea, în judeţul Galaţi, la Şişeni, 20 de militari ajută la consolidarea digului de protecţie al Prutului, iar în municipiul Galaţi o echipă de militari participă la supravegherea digului de protecţie de pe malul Dunării.

Până la această dată, aproximativ 2.800 de militari au intervenit, cu 260 de mijloace tehnice, în localităţile afectate de inundaţii.

Toate unităţile militare sunt pregătite, în continuare, să intervină conform planurilor, iar situaţiile de urgenţă sunt permanent monitorizate de serviciul operativ de la nivelul Statului Major General.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata