MApN: Reducerea cheltuielilor la nivelul cabinetului va ajunge la 161.000 de lei

Ca urmare a măsurilor dispuse de ministrul Apărării Naţionale, Gabriel (MApN) Oprea, pentru reducerea cheltuielilor la nivelul cabinetului ministrului, până la 31 iulie s-au economisit 74.000 lei, urmând ca până la sfârşitul anului, suma astfel economisită să ajungă la valoarea de 161.000 lei.

Potrivit unui comunicat al MApN transmis miercuri, 21 iulie, încă din luna mai, în condiţiile unui buget de avarie alocat armatei, ministrul Oprea a dispus măsuri de reducere imediată a cheltuielilor pentru anul 2010, începând cu propriul cabinet.

Astfel, de la începutul lunii mai, ministrul nu mai utilizează maşina de serviciu de la MApN, ci se deplasează cu autoturismul personal, pe cheltuială proprie.

Oprea insa a renunţat, totodată, la fondul alocat pentru reprezentare şi protocol, iar cheltuielile pentru rechizite şi materiale consumabile necesare cabinetului ministrului şi consilierilor s-au redus cu 50 %.

Potrivit sursei citate măsura de reducere cu 100% a consumului de motokilometri se aplică, tot de atunci, şi pentru consilierii ministrului.

Ministrul Apărării Naţionale a decis direcţionarea acestor fonduri pentru susţinerea militarilor români aflaţi în teatrul de operaţii din Afganistan, prin achiziţionarea de medicamente şi materiale sanitare.

De asemenea, fondurile economisite din aplicarea măsurilor de reducere a cheltuielilor bugetare vor fi redirecţionate, potrivit unui plan de măsuri aprobat de ministrul apărării naţionale, către instituţiile de învăţământ militar, cele de asistenţă socială ale ministerului, pentru achiziţionarea de medicamente şi materiale sanitare pentru unităţile sanitare din reţeaua proprie, pentru activităţi de instruire a personalului şi pentru cheltuieli de operare şi mentenanţă la tehnica militară din unităţile aflate în curs de operaţionalizare.

De la preluarea mandatului, în luna decembrie 2009, ministrul Oprea donează indemnizaţia netă de ministru copiilor eroilor militari care şi-au pierdut viaţa în teatrele de operaţii, sumele fiind virate în conturile deschise pentru aceştia.

Fiecare dintre cei 18 copii ai personalului militar căzut la datorie în teatrele de operaţii beneficiază, lunar, de 1.000 lei, suma totală lunară donată de ministru fiind de 18.000 lei, reprezentând indemnizaţia de ministru şi contribuţia sa personală.

Potrivit MApN, ministrul Gabriel Oprea va continua să facă aceste donaţii, în fiecare lună, copiilor militarilor decedaţi în teatrele de operaţii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata