Maramureş: Cel mai valoros exponat al Muzeului de Mineralogie, un calcit alb-negru, a fost furat

Una dintre cele mai valoroase piese a Muzeului de Mineralogie din Baia Mare, un calcit alb-negru, a fost furată din incinta muzeului.

Deşi muzeul are sistem de alarmare şi serviciu de pază, hoţul a spart geamul clădirii, iar în mai puţin de un minut a reuşit să fugă cu valorosul exponat mineral.

„Extracţia exponatului din clădire a durat mult peste 30 de secunde, asta arată că acţiunea a fost pregătită. Din analiza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere realizată împreună cu poliţia am realizat că timpul de pătrundere şi părăsire a clădirii a durat sub un minut. În momentul ajungerii paznicului în zonă a fost constat furtul” a declarat, luni, directorul Muzeului de Mineralogie Baia Mare, prof. Ioan Bob.

Acesta a mai precizat că mineralul furat este asigurat, dar ar prefera să fie găsit deoarece e una dintre cele mai preţioase piese din colecţia de peste 600 de exponate din muzeu.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Dumitriţa Rus, a declarat  că poliţiştii au demarat activităţile de cercetare şi investigare în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.

„Poliţia a fost sesizată că, în noaptea de 25-26 ianuarie, persoane necunoscute au pătruns prin efracţie într-un muzeu din Baia Mare de unde au sustras un eşantion mineral clasificat în Patrimoniul cultural naţional. Poliţia a demarat cercetările pentru a identifica autorii furtului şi a recupera prejudiciul” a spus Dumitriţa Rus. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata