Marcel Ciolacu: Reforma într-un partid întotdeauna se face când este în opoziție

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu a declarat că reforma într-un partid se face când este în opoziție, acolo unde a ajuns PSD acum. Totodată, acesta a spus că reforma putea începe după condamnarea fostului lider al partidului Liviu Dragnea, dar prioritățile PSD nu au fost cele corecte.

Întrebat dacă reforma internă în cadrul PSD va fi cu sau fără liderul partidului, Viorica Dăncilă, Marcel Ciolacu a afirmat, joi seară, la Digi24: „Întâi avem alegerile prezidențiale dar lucrurile nu au între ele o legătură foarte clară. Urmează să ne strângem partidul, să strângem toți președinții de organizații. Presupun că vor fi niște ședințe lungi ancorate în realitate iar reforma într-un partid întotdeauna se face când este în opoziție, nu când este la putere. Nu am auzit vreo părere în ceea ce o privește pe actualul președinte al partidului, doamna Dăncilă”.

Ciolacu a mai transmis că locul PSD în perioada următoare este în opoziție.

De asemenea, deputatul social-democrat a spus că partidul are nevoie de „un nou concept”.

„Ne-am îndepărtat de social-democrație, de tezele social-democrate, de oameni noi, de o reorganizare, de o reacție mai rapidă, de lucruri foarte clare în ceea ce privește comunicarea”, a declarat Ciolacu.

Acesta a declarat că reforma ar fi putut avea loc după condamnarea fostului lider PSD Liviu Dragnea, dar că prioritățile partidului nu au fost cele corecte.

„Am pierdut niște timpi și acum i-am plătit. Am pierdut niște momente care erau prielnice și fiecare am avut alte priorități. Lista de priorități a partidului nu a fost cea corectă”, a spus Ciolacu.

Președintele Camerei Deputaților a scris, joi, pe Facebook, după pierderea susținerii Guvernului în Parlament, că în PSD trebuie să aibă loc o reformă internă.

„Pentru PSD trebuie să urmeze o perioadă de reformă internă, care să ne permită să câștigăm viitoarele alegeri locale și parlamentare. Nu cred că mai este momentul pentru analize, sondaje și alte trageri de timp. Trebuie să trecem la acțiune!”, a transmis politicianul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata