Mărci poştale „Cupluri celebre. Poezia dragostei”, pentru a marca Ziua Culturii Naţionale

Romfilatelia introduce în circulaţie miercuri emisiunea de mărci poştale „Cupluri celebre. Poezia dragostei”, pentru a marca Ziua Culturii Naţionale.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, pe timbrele cu valoarea de 5 lei şi respectiv 11,50 lei sunt reproduse în prim plan portretele îndrăgostiţilor Mihai Eminescu şi Veronica Micle. Aceste portrete, individual evidenţiate în compoziţia grafică a timbrelor, sunt acompaniate de sufletul pereche, prezentat în oglindă în varianta alb-negru.

Pe coliţa nedantelată a emisiunii, cu valoarea nominală de 28,50 lei, se regăseşte timbrul ce ilustrează ambele jumătăţi ale acestei romantice iubiri împreună cu poezia „Dormi” de Mihai Eminescu şi o ilustraţie simbol a celor doi îndrăgostiţi realizată de Ligia Macovei.

Emisiunea de mărci poştale „Cupluri celebre. Poezia dragostei” va fi disponibilă de miercuri în magazinele Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, precum şi în magazinul online .

Aceasta este completată de un plic prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 32 de timbre, minicoala de 5 timbre + 1 vinietă şi coliţa nedantelată.

Sursa: Agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata