Marea Britanie a pierdut investiția Tesla din cauza Brexit

Director executiv al Tesla, Elon Musk a anunţat că firma s-a hotărât să construiască prima fabrică din Europa în Berlin, după ce a decis că Marea Britanie este o locaţie prea riscantă din cauza Brexit, potrivit Reuters.

Compania a decis să îşi seteze locaţia pentru o nouă fabrică în apropiere de Berlin, oferind un mare impuls pieţei germane.

Viceprimarul Berlinului și totodată, senatorul pentru economie al oraşului, Ramona Pop, a spus că fabrica va genera aproape 7.000 de locuri de muncă în domeniul de producţie şi alte câteva mii pe ramuri de design, software şi cercetare.

„Plasarea unei fabrici atât de mari în Marea Britanie a devenit mult prea riscantă din cauza Brexitului”, a spus Elon Musk.

Votul britanicilor pentru a părăsi UE a afectat investitorii străini, pentru că politica de cooperare economică dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană este încă neclară la 3 ani de la referendum.

„Am luat la cunoştinţă decizia celor de la Tesla şi o vedem ca o recunoaştere a Germaniei drept o locaţie pentru fabricarea de autovehicule”, a declarat ministrul german al Economiei, Peter Altmaier.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata