Marea lovitură a corupţiei româneşti: Legalizarea averilor frauduloase cu impozit de nimic – 1%

Partidul generalului de tinichea Gabriel Oprea vrea supraimpozitarea marilor averi. Prin această manevră generalul vrea să-şi apropie electoratul de stânga, dând satisfacţie persoanelor cu venituri mici, pe motiv că, iată, bogaţii plătesc impozite mai mari decât cei săraci. Pe de altă parte, impozitarea marilor averi cu 1% înseamnă în fapt intrarea în legalitate a averilor obţinute fraudulos pe motiv că dacă se plăteşte impozit sunt legale. Dacă ar fi ilegale, ele ar trebui confiscate, şi nu impozitate, aşa cum vrea generalul Gabriel Oprea, scrie Cotidianul.ro.

De aproximativ două săptămâni, presa portocalie tot face mare tam-tam pe tema suprataxării averilor, iniţiativă a UNPR, partid condus de generalul Gabriel Oprea, un fost soldat dezertor din partidul condus de Ion Iliescu.

Potrivit proiectului iniţiat de UNPR, persoanele care deţin averi de peste 450.000 de euro ar putea fi taxate cu 1% din avere pe an. De asemenea, cei care deţin case sau bunuri în valoare de peste 300.000 euro ar putea plăti un impozit de 0,5% din valoarea bunurilor, anual.

„Concret, aproximativ 300.000 de oameni vor plăti o sumă medie anuală de 10.000 de euro, fiecare, ca impozit pe avere. În viziunea noastră, acest impozit trebuie să funcţioneze pe o perioadă determinată, de trei ani”, a spus Gabriel Oprea. Proiectul de lege anunţat de generalul Oprea este în fapt opera „gânditorului” Nicolicea.

Iniţiatorii proiectului estimează că aproximativ 300.000 de persoane se află în situaţia de a fi suprataxate, în medie, cu 10.000 de euro pe an, ceea ce ar duce la un venit suplimentar de 2-3 miliarde de euro pe an, care ar fi virate către bugetul de pensii.

În teorie, iniţiativa UNPR pare un lucru bun. În realitate, ea va avea efecte dezastruoase. În primul rând, o avere impozitată cu 1% devine o avere reală scăpată de furcile Fiscului. Practic, odată ce plăteşti impozit, averea devine una legală. Deci averile ilicite vor fi scoase la lumină pentru a intra în legalitate şi totul doar prin plata unui impozit anual de 1%. Iar acest impozit se va plăti doar 3 ani, în viziunea generalului Oprea.


Citește și
1 Comentariu
  1. pensionar spune

    ESTE RUSINOS DUPA CE AU FURAT DIN AVEREA POPORULUI SA RETURNEZI 1%, CAND NORMAL ERA INPOZIT PE CELE NEJUTIFICATE DE CEL PUTIN 50%.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata