Mareea neagră va avea un impact „fără precedent” asupra industriei petroliere

Analiştii Moody’s Investors Service apreciază că mareea neagră provocată de scufundarea platformei Deepwater Horizon, exploatată de grupul britanic British Petroleum (BP), va avea consecinţe ‘fără precedent’ asupra companiilor petroliere din Golful Mexic, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

„Mareea neagră masivă care continuă în Golful Mexic a creat o criză financiară, juridică, ecologică şi a reglementărilor, fără precedent pentru companiile petroliere prezente în această regiune”, estimează analiştii Moody’s.

‘Accidentul ar putea, de asemenea, să aibă un impact internaţional, în condiţiile în care alte guverne care supervizează o producţie petrolieră în largul coastelor lor ar putea adopta noi norme, mai stricte’, care ar trebui adoptate în Statele Unite, apreciază Moody’s.

‘Moratoriul american de şase luni cu privire la forarea în apele din Golful Mexic va dura până în noiembrie 2010, ceea ce a stârnit încertitudini care ar putea merge dincolo de această dată pentru producătorii petrolieri, companiile de forare şi serviciile care operează în regiune’, precizează analiştii Moody’s.

Estimăm că va fi nevoie de doi ani pentru ca producătorii, exploatatorii platformelor şi companiile de servicii din apele profunde ale Golfului să poate reveni la un nivel de activitate similar cu cel dinainte de mareea neagră’, adaugă experţii agenţiei de rating.

11 persoane au murit după explozia platformei de prospectare Deepwater Horizon la data de 20 aprilie. Două zile mai târziu, platforma petrolieră s-a scufundat, provocând o catastrofă ecologică.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata