Maria Grapini: Siegfried Mureșan să spună care sunt competențele ca să fie comisar european

Maria Grapini i-a cerut lui Siegfried Mureșan să spună care sunt competențele și performanțele sale pentru fi comisar european. Eurodeputatul PSD a precizat că propunerea liberalului nu respectă cerințele președintelui ales al CE Ursula von der Leyen de a fi nominalizată o femeie, o persoană neutră.

„Fac apel la români! Cine știe ce-a lucrat Siegfried Vasile Mureșan, ce profesie are, câte zile a lucrat în România, care sunt competențele, să spună! Căci dacă se vrea Comisar și dacă Iohanis cu guvernul
meu îl vor, ar trebui să știm ce performanțe are, nu?”, a scris Maria Grapini, marți, pe Facebook.

Europarlamentarul PSD a adăugat că Siegfried Mureșan nu este neutru, ci „joacă în echipa Germaniei”, fiind și vicepreședinte de grup politic.

„Și final aș vrea să vă întreb: credeți că va fi Comisar? -nu e femeie, așa cum tot cerea Ursula. – nu e neutru politic cum a motivat Ursula, pentru că joacă în echipa Germaniei și este vicepreședinte de grup politic. – nu are competențe pentru portofoliul repartizat României. – și există și opoziție în Parlamentul european de la câteva grupuri Seară bună, gânduri bune!”, a conchis Grapini.

Guvernul Ludovic Orban va trimite marți sau miercuri o scrisoare Comisiei Europene prin care îl propune pe Siegfried Mureșan la funcția de comisar european, informează agenția de știri Reuters, citând surse din cadrul PNL.

După respingerea Rovanei Plumb și a lui Dan Nica, Viorica Dăncilă l-a propus Victor Negrescu pentru funcția de comisar european, însă purtătorul de cuvânt al Executivului UE, Mina Andreeva, a anunțat că există la Comisia Europeană „dubii mari! referitoare la „legitimitatea! noii propuneri de comisar european transmisă de Dăncilă.

Ludovic Orban a declarat că PNL va solicita audierea persoanei propuse pentru funcția de comisar european în comisia parlamentară pentru afaceri europene. Liderul liberalilor a precizat că noul Guvern va decide cât mai rapid posibil asupra nominalizării comisarului UE din partea României.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata