Marian Căpăţînă a fost reţinut de DNA

Marian Căpățînă a fost reținut, joi seara, de procurorii DNA pentru 24 de ore fiind acuzat de complicitate la trafic de influență după ce a intermediat primirea banilor de către Mircea Băsescu, fratele președintelui.

Marian Căpățînă și Mircea Băsescu, reținuți joi, vor fi prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă.

Din ordonanțele de reținere a reieșit că, în cauză, există date și probe din care rezultă suspiciunea că, în perioada 20 februarie 2011 — 22 februarie 2012, Mircea Băsescu a primit suma de 250.000 de euro de la un denunțător (Florin Anghel), prin intermediul inculpatului Marian Căpățînă, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistrații învestiți cu soluționarea cauzei referitoare la infracțiunea săvârșită de tatăl său (Sandu Anghel), precum și a altor cereri incidente în respectiva cauză, în scopul de a obține o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

DNA susține că, la începutul anului 2011, după ce față de Sandu Anghel s-a luat măsura arestării preventive de către Tribunalul Olt, denunțătorul i-a remis inculpatului Căpățînă suma de 250.000 de euro, la cererea acestuia din urmă și în schimbul promisiunii că banii vor fi remiși mai departe lui Mircea Băsescu pentru ca acesta să intervină pe lângă magistrații învestiți cu soluționarea cauzei.

„Ulterior, pentru că tatăl nu a fost pus în libertate, denunțătorul i-a remis și suma de 350.000 de euro inculpatului Căpățînă în același scop. Intervalul de timp în care denunțătorul a remis sumele de bani inculpatului Căpățînă este cuprins între datele de 20.02.2011 (data luării măsurii arestării preventive față de tatăl denunțătorului) și 22.02.2012 (data pronunțării hotărârii de condamnare la instanța de fond). Din suma totală de 600.000 de euro remisă de denunțător inculpatului, Mircea Băsescu a primit 250.000 de euro în schimbul promisiunii că, prin influența pe care o are asupra magistraților, poate obține o soluție favorabilă pentru tatăl denunțătorului, adică va obține fie o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate. Pentru faptul că a mijlocit remiterea banilor, inculpatul Căpățînă și-a însușit suma de 350.000 de euro din totalul de 600.000 de euro primit de la denunțător”, se arată într-un comunicat postat joi seară pe site-ul instituției. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata