Marian Munteanu: Dacă aş candida ca independent, aş câştiga; nu voi face niciun gest care să aducă prejudicii PNL

Marian Munteanu, fosta propunere a PNL pentru Primăria Capitalei, a declarat, miercuri, 20 aprilie, că, dacă ar candida ca independent la Bucureşti, ar câştiga, dar nu va face acest lucru şi nici un alt gest care să aducă prejudicii partidului.

* Munteanu: Am consimţit să-mi retrag candidatura; sunt convins că PNL va găsi o soluţie

„Mi-au spus că se strâng nişte semnături pentru mine, se pare că deja destul de multe. Nu le-am cerut eu, am aflat şi eu că se strâng. Când PNL m-a invitat în această poziţie, eu venisem să ajut în calitate de membru al unei alianţe un candidat liberal. Pe mine m-a bucurat deschiderea unui partid şi capacitatea lui de a prelua nişte idei. Eu când sunt primit în casa cuiva sunt un om de onoare, eu nu vreau să-i iau casa sau să pun stăpânire pe ea. Am spus din prima zi că voi fi corect şi că efortul meu este dedicat în primul rând bucureştenilor”, a afirmat Munteanu, într-o conferinţă de presă la sediul PNL.

Acesta a precizat că va fi în continuare „un prieten al PNL”, adăugând că în acest partid sunt „foarte mulţi oameni de calitate”, chiar şi printre cei care s-au desolidarizat de el.

„Nu am să fac niciun gest care să aducă prejudicii PNL. Dimpotrivă, dacă în viitor (…) va exista deschidere, vom discuta împreună şi am toată nădejdea că vom găsi soluţii de colaborare foarte bune. (…) Nu am să fac rău unui partid care s-a purtat, la nivelul conducerii, ireproşabil cu mine. (…) Dacă aş candida la Primărie acum, ca independent, aş câştiga. Nu o să candidez, cum să fac aşa ceva?”, a adăugat Marian Munteanu.

El a spus că nu le reproşează „absolut nimic” liderilor partidului.

„Conducerea partidului a făcut toate eforturile să rezolve o situaţie, dar sunt şi situaţii din teren, din teritoriu, asta e viaţa. Au făcut ce era omeneşte posibil şi am fost de acord total că trebuie să fac eu acest lucru pentru ca să depăşim un moment şi să putem merge mai departe”, a susţinut Munteanu.

* Munteanu: Nu am colaborat cu Securitatea; spre deosebire de cei care vociferează, am luptat împotriva acestei structuri

Marian Munteanu a declarat miercuri că nu a colaborat cu Securitatea şi că, spre deosebire de cei care „vociferează” la adresa sa — „marii lideri pentru democraţie”—, el a luptat contra acestei structuri din perioada comunistă.

„Nu. Ce să vă mai spun, cu cine nu am mai colaborat? (…) De câte ori să vă spun, spun asta de o viaţă întreagă. Dimpotrivă, spre deosebire de cei care vociferează şi fac pe marii lideri pentru democraţie, eu am luptat contra Securităţii şi în momente în care era greu să lupţi. Vorbitorii ăştia care spun că sunt mari luptători pe net să mă lase în pace”, a afirmat Marian Munteanu, întrebat dacă a colaborat cu Securitatea.

Despre demersul PNL de a cere CNSAS verificări în privinţa sa, Munteanu a spus: O să aveţi surprize mari de tot. Și foarte neplăcute pentru toţi cei care au făcut vânzoleala asta. Acum nu este cazul. Eu vreau să lăsăm lucrurile pentru alt moment care va fi foarte plăcut când o să vedeţi ce s-a întâmplat cu CNSAS-ul ăsta, cine a lucrat, cum a lucrat. Ne vom ocupa de ei la momentul potrivit. Nu vreau să amestec lucrurile”, a precizat acesta, la sediul PNL.

În acelaşi context, copreşedintele liberalilor Vasile Blaga a arătat că „PNL a cerut CNSAS să rezolve problema ivită în spaţiul public”.

„Au fost întrebări despre ce, dacă a fost sau nu a fost vreo relaţie cu Securitatea sau ce s-a întâmplat cu domnul Marian Munteanu în decursul anilor. Și vreau să vă spun că dânsul, încă din 2005, a făcut o adresă către CNSAS şi nu a primit niciun răspuns. Drept urmare, am discutat cu domnia sa şi încă de luni, nu de ieri, cum a apărut în presă, în speranţa că va fi pe ordinea de zi marţi a CNSAS, au şedinţă marţea şi joia, am înregistrat noi această adresă ca să lămurească foarte clar, în condiţiile legii, despre ce este vorba. (…) Am făcut noi o adresă de comun acord cu domnia sa”, a explicat Blaga. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata