Marian Stoicescu (Consilva): A venit rândul silvicultorilor să-şi ceară drepturile în stradă

Circa 200 de sindicalişti, membri ai Confederaţiei Consilva, au pichetat marţi, 25 mai, sediile guvernului şi Ministerului Mediului şi Pădurilor, cerând menţinerea salariilor angajaţilor Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva la nivelul actual.

Cerinţa se bazează pe faptul că nivelul de salarizare la Romsilva este cu 528 de lei sub câştigul salarial mediu brut pe economie, în condiţiile în care această regie înregistrează, an de an, profit, sindicaliştii spunând că deficitul bugetar al României nu este influenţat de nivelul salariilor de la regiile şi companiile naţionale.

Reducerea salariilor la o regie, care are şi salariul mediu sub salariul mediu pe economie, este o măsură nejustificată şi care nu face obiectul criteriilor specifice de politică economică din cadrul Memorandumului suplimentar de înţelegere între FMI, Uniunea Europeană şi România”, este de părere liderul sindical Marian Stoicescu.

Totodată, revendicările sindicaliştilor de la Consilva vizează proiectul de Lege privind măsurile de austeritate pe care Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament şi unele măsuri care sunt iniţiate de Ministerul Mediului şi Pădurilor.

Astfel, cei prezenţi la protest au mai cerut neabrogarea Legii 174/2006 privind protecţia socială pentru personalul angajat la Regia Naţională a Pădurilor Romsilva, ce urmează să fie disponibilizat ca urmare a retrocedării pădurilor, neimpozitarea tichetelor de masă, nereducerea numărului de salariaţi.

Conform sindicaliştilor, numărul actual de salariaţi ai Regiei reprezintă un minim necesar în vederea desfăşurării activităţii acesteia.

„O eventuală reducere a numărului de personal ar însemna un atentat la menţinerea integrităţii pădurilor, ştiind că acolo unde personalul silvic a fost retras de la paza şi administrarea pădurilor pădurea a fost distrusă’, a adăugat Stoicescu.

În situaţia în care aceste revendicări nu vor fi soluţionate favorabil, Confederaţia Consilva va continua acţiunile de protest şi va interveni la Comisia Europeană.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata