Marian Vanghelie preia conducerea Partidului Dreptăţii Sociale

Marian Vanghelie a anunţat, joi, 7 aprilie, într-o conferinţă de presă, că preia conducerea Partidului Dreptăţii Sociale – formaţiune care va avea congresul în aproximativ trei săptămâni.

El s-a prezentat la Palatul Parlamentului împreună cu un grup format din parlamentari, reprezentanţi ai sindicatelor, membri ai PDS, alături de care va conduce partidul care este înfiinţat de mai bine de şapte ani.

„Ne vom lupta pentru drepturile omului. O să vedeţi în următoarele zile lucruri frumoase. Dacă nu voi reuşi la următoarele alegeri parlamentare să fiu mai puternic decât PSD, plec acasă. (…) Am avut discuţii cu mulţi oameni din Parlament, cu mulţi oameni politici, chiar din momentul în care am ieşit din arestul preventiv. Am avut discuţii pentru ce trebuie făcut pentru o stângă democratică din România, pe ceea ce trebuie făcut ca, în acest stat de drept, să schimbăm lucrurile în bine. (…) Sunt alături de mine oameni, un grup de sprijin din PSD, unii mai vechi decât sunt eu, care am 23 de ani în PSD. Sunt alţii care reprezintă sindicatele, Consiliul General, consilii, care reprezintă Parlamentul. În aproximativ trei săptămâni ne veţi vedea la Sala Palatului, unde vom prezenta ce vrem să facem cu acest grup”, a declarat Vanghelie.

Marian Vanghelie a arătat că îşi asumă responsabilitatea preluării acestei noi formaţiuni şi nu a dorit să dea încă un răspuns concret în privinţa candidaturii sale la Primăria sectorului 5, lăsând să se înţeleagă că ar putea candida chiar la Primăria Capitalei. „Nu vreţi un moment tipic cu 7 candidaturi? Să explodeze doamna Firea”, a adăugat el.

Întrebat dacă a vorbit cu Mircea Geoană, Marian Vanghelie a spus: „Cine e dl Geoană? (…) În ziua când dl Geoană s-a dus la DNA, noi dimineaţă ieşeam de la arest. (…) Știţi ce mi-au spus miliţienii de acolo, care au o vechime? A avut dreptate bătrânul ce a zis. Restul deduceţi dumneavoastră”. Întrebat dacă „bătrânul” este Ion Iliescu, Vanghelie a confirmat că afirmaţia sa l-a vizat pe acesta.

El a susţinut că are experienţa necesară pentru a fi lider de partid şi a adăugat că va colabora cu „mai multe formaţiuni”.

Nu am vorbit cu UNPR, dar cred că se poate discuta cu noul preşedinte. (…) Eu nu vreau să omor, nu vreau să arestez, eu vreau să strâng lângă mine oameni care să facă ceva. (…) Dacă toţi ne ascundem în munţi, cine mai vorbeşte? Cred că am câştigat experienţa necesară, nu neapărat politică, organizatorică, ci de a merge puţin cu cătuşele prin faţa românilor. Cred că am obligaţia, prin experienţa politică şi organizatorică pe care o am şi puterea pe care o am, de a influenţa pozitiv foarte mulţi colegi de-ai mei din PSD să nu mai stea ascunşi, să nu mai tacă, să vorbească şi să vină alături de noi.

În următoarea perioadă veţi fi plăcut surprinşi de ceea ce vom reuşi să realizăm. Nu sunt unul dintre liderii europeni ai acestei ţări, dar pot să strâng foarte multă lume, din zona intelectuală, sindicală, oameni cu influenţă pozitivă, care pot să facă ceva. Nu tuturor românilor le este frică să facă politică. (…) De aceea îmi asum, cred că eu ştiu exact ceea ce trebuie şi cum trebuie făcut ca această ţară să se ducă în linia democratică şi europeană în toate domeniile. Pe linia economică nu avem nicio problemă, suntem o anexă la Bruxelles. Cred că dacă în politica economică putem să facem aceste lucruri, cred că ar trebui să vedem şi în privinţa statului de drept. Am început să citesc şi din Drept, că nu aveam ce face. (…) Nu cred că asta este o societate model, pericolul este că jumătate dintre români o să ajungem să fim denunţătorii celeilalte jumătăţi”, a afirmat Vanghelie.

În opinia sa, libertatea este cel mai important lucru.

„Am fost întrebat dacă îmi este frică. Doar nebunilor nu le e frică, dar vă spun sincer: îmi depăşesc frica pentru că am coloană vertebrală. Nu le doresc nici măcar duşmanilor mei să li se întâmple lucruri care nu sunt în regulă. (…) Ne propunem să facem şi un guvern din umbră ca să-i monitorizăm mai bine, fie că e guvernul bruxellez sau nu”, a adăugat Vanghelie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata