Mariana Gheorghe, Petrom: Nu vrem să mai vindem gazul ieftin

Şeful Petrom vrea să-şi vândă toate gazele pe piaţa liberă, adică mult mai scump decât în prezent şi lasă la latitudinea Guvernului alegerea acelor măsuri care să asigure protecţia socială.

Preţul gazelor produse intern trebuie să ajungă, treptat, la nivelul celor importate ceea ce ar presupune o dublare a sa, spune directorul Petrom, Mariana Gheorghe.

Potrivit acesteia compania pe care o conduce a făcut mai multe solicitări în acest sens fără ca dialogul cu autorităţile să fi dus la vreun rezultat, informează Money.ro.

„Am trimis mai multe scrisori oficiale către Guvern prin care solicitam convergenţa preţului gazelor din intern cu al celor importate. Nu este normal ca noi să fim obligaţi să vindem cu 150 de dolari mia de metri cubi de gaze în timp ce importul este pe undeva la 350 de dolari. Dacă noi am vinde mai scump gazul atunci şi statul ar avea mai mult de câştigat din TVA, redevenţe sau impozit pe profit”, declară Gheorghe.

Şeful Petrom admite că o ajustare masivă a tarifelor la gaze ar avea un impact imediat asupra consumatorilor casnici, însă precizează că e treaba statului să găsească soluţii pentru populaţie, cum ar fi acordarea de subvenţii directe pentru cele mai sărace familii.

Citește și
1 Comentariu
  1. Raddu spune

    „Nu este normal ca noi să fim obligaţi să vindem cu 150 de dolari mia de metri cubi de gaze în timp ce importul este pe undeva la 350 de dolar”

    ADICA EI VAND VEZI TU IN PIERDERE! Ce prostii spun si astia!

    Dar sper sa se mareasca tariful! Poate de 3x decat cel de import! Fiindca s-ar incasa mai mult tva si statul ar fi mai darnic fata de noi, ha ha ha…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata