Marin Iancu, noul preşedinte al UGSR

Marin Iancu a fost ales președinte al Uniunii Generale a Sindicatelor din România (UGSR) după ce Congresul organizației a decis, sâmbătă, 19 iulie, revocarea din funcție a fostei conduceri pe motiv că aceasta a înstrăinat fraudulos patrimoniul organizației, arată un comunicat al UGSR.

‘Peste 100 de delegați prezenți la Congres au votat cu unanimitate de voturi revocarea din funcția de președinte al  confederației și excluderea din organizație a lui Ștefan Călinescu și a grupului său format din Dumitru Puiu Horea primvicepreședinte, Dragoș Frumosu, secretar general și a consilierilor Ioana Isbășescu și Cosmin Călinescu. Congresul a votat o Rezoluție prin care împuternicește noua conducere aleasă să facă toate demersurile necesare pentru a depune în justiție acțiuni civile și penale împotriva celor care au acționat împotriva intereselor organizației și pentru a anula toate actele semnate de fosta conducere fără acordul forurilor statutare’, se menționează în comunicatul citat.

Noul președinte al UGSR a fost ales Marin Iancu, iar primvicepreședinte este Cristinel Godinac. Alături de cei doi, din conducerea UGSR mai fac parte nouă vicepreședinți, un secretar general, un secretar general adjunct și patru secretari executivi. Comisia de cenzori este formată dintr-un președinte, Ion Argeșeanu, și doi membri.

Aceștia au fost aleși pentru o perioadă de patru ani.

‘UGSR reprezintă o forță care nu va capitula în fața rechinilor imobiliari, în fața unor grupuri de interese care doresc să acapareze patrimoniul mișcării sindicale din România. Așa cum UGSR are acum bărbăția să-și facă curățenie în propria casă, prin excluderea celor care au călcat în picioare principiile sindicalismului, transformând organizația într-o anexă a unor privați, tot așa va reuși să coaguleze în continuare mișcarea sindicală din România’, a declarat Marin Iancu, noul președinte al UGSR.

De asemenea, Congresul și-a stabilit strategia pentru următorii patru ani și cere actualei clase politice să modifice în regim de urgență legislația muncii, despre care afirmă că este cea mai restrictivă din Uniunea Europeană,  pentru ca salariații să poată fi reprezentați și apărați de organizațiile sindicale. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata