Marinescu (ANCOM): Radiocomunicaţii şi-a adjudecat trei multiplexuri de televiziune digitală cu 1,02 milioane de euro

Societatea Națională de Radiocomunicații SA a câștigat trei multiplexuri de televiziune digitală terestră contra sumei de 1,02 milioane de euro reprezentând taxa de licență, a anunțat, marți, președintele Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), Cătălin Marinescu, într-o conferință de presă.

„Compania a câștigat multiplexul acordat condiționat ‘free to air’ și alte două multiplexuri din banda UHF 2 și 4, iar prețul adjudecat a fost de 1,02 milioane de euro. Taxa de licență trebuie achitată în următoarele 90 de zile calendaristice, iar licențele sunt acordate pentru o perioadă de 10 ani. Acestea vor intra în vigoare începând cu 17 iunie 2015”, a spus Marinescu.

Acesta a precizat după ce se va plăti taxa de licență se vor înmâna cele trei licențe, iar ulterior se va organiza o nouă licitație pentru celelalte două multiplexuri.

„Vom organiza cât de repede posibil, în cursul acestei veri, o consultare publică cu privire la cele două multiplexuri neadjudecate și cu procedura privind atribuirea multiplexurilor regionale și locale, iar în cursul acestei toamne vom organiza licitația pentru acordarea multiplexurilor disponibile, respectiv cele două naționale și cele regionale și locale”, a explicat șeful ANCOM.

Potrivit sursei citate, prin acordarea celor trei multiplexuri de televiziune digitală terestră populația trebuie să știe că mai există o platformă prin care se pot informa despre programele TV digitale, pe lângă cele existente, respectiv prin cablu și satelit. „Sperăm ca prin ofertele pe care le va face. operatorul de multiplex să concureze spre beneficiul utilizatorilor finali acele platforme. Noile licențe vor intra în vigoare când transmisia analogică va fi închisă la 17 iunie 2015”, a subliniat președintele ANCOM.

Obiectivele licitației de acordare a multiplexurilor de televiziune digitală terestră au fost de a asigura condițiile optime pentru asigurarea tranziției complete și efective la serviciile de televiziune digitale terestră până la 17 iunie 2015, optimizarea utilizării resurselor de spectru, asigurarea condițiilor pentru dezvoltarea unui mediu concurențial propice investițiilor în rețelele și serviciile de comunicații electronice, implementarea flexibilă a noilor servicii de televiziune digitală terestră și derularea procesului în condițiile de transparența și obiectivitate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata