Marioara Murărescu va fi înmormântată marţi, la Cernica

Realizatoarea TV Marioara Murărescu va fi înmormântată marţi, 4 februarie, la Cernica, iar admiratorii acesteia îi pot aduce un ultim omagiu sâmbătă, la Biserica „Doamna Oltea”, începând cu ora 12,00, şi luni, la sediul TVR, au declarat  membri ai familiei.\

Luni, la ora 12,00, trupul neînsufleţit al Marioarei Murărescu va fi depus la parterul clădirii Studiouri, în holul mare al Televiziunii Române. Accesul publicului se va face prin intrarea din Calea Dorobanţilor, între orele 12,00 şi 19,00, potrivit postului public.

Înmormântarea va avea loc marţi, la Cimitirul Cernica.

Marioara Murărescu a încetat din viaţă în noaptea de joi spre vineri, în urma unei boli cumplite.

TVR a programat, în perioada 31 ianuarie – 2 februarie, ediţii in memoriam dedicate realizatoarei „Tezaurului folcloric”.

Vineri, de la 21,00, Iuliana Tudor prezintă în direct, din Studioul 2 al Televiziunii Române, In memoriam Marioara Murărescu, un program dedicat doamnei folclorului românesc, alături de invitaţi care i-au fost aproape realizatoarei şi cu imagini din emisiuni filmate de-a lungul anilor. Emisiunea va putea fi văzută în reluare sâmbătă, de la ora 10,45.

Tot sâmbătă, de la ora 18,15, telespectatorii TVR 1 pot revedea o ediţie a „Partenerilor de weekend” în care echipa emisiunii a vizitat-o pe Marioara Murărescu acasă, pentru o discuţie caldă, relaxată.

Pe 2 februarie, de la ora 15,00, telespectatorii TVR 1 au putut urmări o ediţie specială „Tezaur folcloric”, emisiune a cărei existenţă este legată pentru totdeauna de numele Marioarei Murărescu.

Marioara Murărescu şi-a început cariera în Radiodifuziunea Română în 1972, realizând la început emisiuni radio, iar din 1977 emisiuni folclorice şi programe speciale în TVR.

În 1988, a organizat primul concert „Tezaur folcloric” la Sala Radio, iar în 1990, primul concert de colinde la Sala Mare a Palatului din Bucureşti. În 1991, apărea primul disc „Tezaur folcloric”, editat în colaborare cu casa de discuri Electrecord, iar în 2000, primele casete audio şi primul CD cuprinzând materiale originale interpretate în timp pentru „Tezaur folcloric”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata