Marius Nistor: Sindicatele nu participă la şedinţa CES

Sindicatele nu participă marţi, 25 mai,  la şedinţa Consiliului Economic şi Social (CES), a anunţat preşedintele executiv al FSI „Spiru Haret”, Marius Nistor.

„Conform deciziei pe care am luat-o imediat după anunţarea măsurilor de austeritate, ca partea sindicală să se retragă din toate comisiile de dialog social până la soluţionarea revendicărilor noastre, noi nu participăm azi (marţi – n.r.) la şedinţa CES”, a declarat Marius Nistor, membru în plenul CES din partea CNSLR Frăţia.

Conform liderului sindical, participarea sindicatelor la şedinţa din 17 mai a fost una de excepţie, deoarece s-a discutat Memorandumul şi Scrisoarea de intenţie cu Fondul Monetar Internaţional.

La rândul său, preşedintele CES, Florian Costache, a declarat că nu a fost înştiinţat că sindicaliştii îşi continuă boicotul faţă de şedinţele Consiliului.

„Dacă partea sindicală nu se va prezenta azi la ora 12.00 la şedinţele Biroului Executiv al CES şi la ora 13.00 în plen, atunci şedinţele CES se suspendă de drept”, a spus Costache.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata