Marius Sepi: Spitalele trebuie să rămână în continuare publice

Spitalele din România trebuie să rămână în continuare spitale publice, a declarat marţi, în cadrul unei dezbateri privind reforma în domeniul sănătăţii, prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi.

„Considerăm că spitalele din România trebuie să fie în continuare spitale publice. Nu suntem de acord cu proiectul privind statutul spitalelor aflat în dezbatere publică. Ministerul Sănătăţii trebuie să se bată pentru spitalele publice”, a spus Sepi.

El a criticat şi proiectul privind creşterea veniturilor personalului medical, pe care îl consideră neviabil.

„Salariile au fost blocate în sistem patru ani şi au fost micşorate real când s-au făcut reducerile salariale cu 60%”, a susţinut Sepi.

Sindicalistul a mai spus că Sanitas nu este de acord cu trecerea spitalelor în administrarea universităţilor de medicină.

„Nu suntem de acord ca spitalele să treacă în administraţia universităţilor. Colegii din Iaşi au făcut un sondaj şi 93% din personalul medical nu este de acord cu trecerea spitalelor la universitate”, a adăugat Sepi, care a precizat că situaţia este aceeaşi în toată ţara.

El a propus reluarea discuţiilor asupra proiectului de lege privind personalul din reţeaua şcolară, proiect care a trecut tacit de Senat.

„Există un proiect care a trecut de Senat şi este îngropat la Camera Deputaţilor. Proiectul este bun. Am ajuns în situaţia în care unii sunt încadraţi la spaţii verzi, alţii la ecarisaj. Să vedem ce mai este de actualitate. În cursul săptămânii viitoare ne vom întâlni cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii pentru a discuta despre acest proiect”, a mai afirmat liderul sindical. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata