Marko Attila (UDMR) despre anchetarea sa în dosarul ANRP: Singura mea vină e că am făcut parte dintr-o comisie

Deputatul UDMR de Covasna Marko Attila, cercetat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru abuz în serviciu în dosarul despăgubirilor acordate de Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), susține că singura lui vină e că ‘a făcut parte dintr-o comisie’.

Marko Attila a declarat vineri, că a fost audiat în cursul serii zilei de joi de către procurorii DNA, în calitate de fost membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, care i-au adus la cunoștință învinuirile, însă nu cunoaște conținutul dosarului, prin urmare nu poate face declarații pe marginea acestuia.

‘Singura mea vină, dacă se poate spune așa, este că am făcut parte dintr-o comisie. Nu am dat declarații nici procurorilor DNA pentru că nu cunosc dosarul, știu doar ce am văzut din comunicate și ce s-a spus despre procurorul Alina Bica (…) Nu cunosc cazul Bica și nu am avut legătură’, a declarat Marko Attila.

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut vineri Parlamentului ridicarea imunității deputatului UDMR Marko Attila în vederea reținerii și arestării preventive. Potrivit DNA, Marko Attila este urmărit penal pentru abuz în serviciu, faptă săvârșită în calitate de membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), în dosarul în care a fost reținută, alături de alte persoane, și șefa DIICOT, Alina Bica, propuși vineri pentru arestare preventivă.

Procurorii au reținut că fapta lui Marko Attila și a celorlalți membri ai comisiei, care, prin exercitarea abuzivă a atribuțiunilor de serviciu au aprobat în unanimitate raportul de evaluare întocmit de expertul evaluator Emil Nuțiu din cadrul SC Business Evaluator SRL, prin care a fost stabilită valoarea de peste 377 milioane lei pentru un teren în suprafață de 13 hectare prin supraevaluarea acestuia, a condus la un prejudiciu de peste 263 milioane lei, echivalentul a peste 62,5 milioane euro (reprezentând supraevaluarea), concomitent cu obținerea unor foloase necuvenite pentru beneficiarii drepturilor litigioase.

‘Astfel, din probele administrate rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul a săvârșit o infracțiune de corupție, iar privarea de libertate este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică în scopul asigurării bunei desfășurări a procesului penal. În acest sens, trebuie avute în vedere gravitatea faptelor, modul și circumstanțele de comitere a acestora, anturajul și mediul din care provine inculpatul, antecedentele penale și celelalte împrejurări privitoare la persoana acestuia’, se arată în comunicatul DNA. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. Sever spune

    S-avem pardon! D-l deputat ori ne crede chiar prosti, ori n-are idee pe ce lume trăiește. Nenicule, ai fost pus ”intr-o comisie” nu ca decor ci ca să faci ceva acolo că de aia te plătim cum n-ai visat vreodata ca vei fi platit! Si pentru tot ce faci acolo, răspunzi badie! Ai semnat pentru escrocherie (chiar daca habar n-ai ce-ai semnat), acuma a venit scadenta! Si n-o mai face pe neprihanita ca nu te crede nimeni. Mai bine cauta ceva boala ascunsa care nu permite regim de detentie!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata