Marko Bela: Alte surse importante decât cota unică sau TVA nu avem în acest moment

– Vicepremierul Marko Bela, preşedintele UDMR, a declarat, vineri, că alte surse importante de venit decât majorarea cotei unice de impozitare sau a TVA nu există în acest moment, însă o decizie va fi luată într-o şedinţă extraordinară de Guvern.

”Decizia există, este obligatorie (a CCR-n.r.), ceea ce înseamnă că Guvernul trebuie să caute alte soluţii, alte modalităţi de a mobiliza surse pentru a păstra echilibrul bugetar şi pentru a putea respecta deficitul convenit cu FMI. Este o primă urgenţă, am discutat cu dl. prim-ministru, vineri după masă vom avea discuţii, analize în acest sens şi s-ar putea să ne întâlnim diseară pentru şedinţa de Guvern în care să luăm deciziile necesare, ceea ce va influenţa programul nostru de mâine, Consiliul reprezentanţilor Unionali, dar nu avem ce face. Eu cred că e interesul major de a găsi o soluţie şi e o primă urgenţă pentru noi toţi. Aşa că eu şi colegii mei, miniştri, ne vom întoarce astăzi la Bucureşti’, a declarat Marko Bela.

Preşedintele UDMR a susţinut că nu doreşte să anticipeze o soluţie, dar spune că ”alte surse importante decât cota unică sau TVA nu avem în acest moment”.

”Să vedem aceste posibilităţi, dar alte surse majore consistente în acest moment nu văd. Ştiţi că a existat această alternativă, s-a încercat evitarea lor, probabil că va trebui să se întoarcă la această soluţie, dar nici nu e bine să anticipezi o soluţie care se va lua după ce vom discuta. Acordul cu FMI se referă la cifre şi nu la sursă unde se obţin banii, deci acordul cu FMI poate fi respectat şi poate fi susţinut în continuare dacă găsim sursele necesare”, a susţinut Marko Bela.

Citește și
2 Comentarii
  1. Alecu spune

    Da, hai sa marim TVA-ul, mai ales acum ca nu mai scadem pensiile. Nu ma intelegeti gresit. Ma bucur ca nu se mai scad pensiile, pentru ca majoritatea si-asa sunt mizerabile. Daca taica Bela si colegii lui vor mari TVA-ul, sa vedeti ce se scumpesc toate! Credeti ca acum e greu? Stati sa vedeti ce urmeaza. Bun articolul, l-am votat si eu pe Merita Citit. Sper sa devina popular. 😛

  2. adam spune

    Dragi domni din parlament , iubitii nostri conducatori ….de ce sa va bate-ti capul cu alte solutii mai sofisticate sa va luati din timpul aferent problemelor dumneavoastra de ordin managementul afacerilor personale cand cea mai simpla este aceea de a gasii noi si noi forme de impozitare …..mai aveti o forma la indemana ,, FUMARITUL ”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata