Marko Bela: Credem că până lunea viitoare negocierile privind deconcentratele ar trebui încheiate

Preşedintele UDMR Marko Bela a declarat miercuri (27 ianuarie 2010) că negocierile privind împărţirea funcţiilor de conducere în instituţiile deconcentrate ar trebui să se încheie până lunea viitoare.

„În majoritatea judeţelor deja s-au încheiat protocoale, în câteva judeţe deja s-au şi semnat aceste protocoale şi noi am decis ca până lunea viitoare peste tot ar trebui să se finalizeze negocierile”, a precizat Marko Bela – care îndeplineşte şi funcţia de vicepremier în cadrul actualului Cabinet.

Liderul UDMR a subliniat în context faptul că asumarea răspunderii guvernării înseamnă, atât în teritoriu cât şi la nivel central, „ca partenerii de coaliţie să fie prezenţi în toate domeniile conform ponderii lor”. „Totuşi, pentru aceste instituţii este prioritară pregătirea de specialitate şi profesionalismul celor nominalizaţi, iar noi am luat în considerare şi acest aspect când am negociat deconcentratele”, a arătat liderul UDMR.

El a adăugat că împărţirea funcţiilor de conducere în instituţiile deconcentrate se discută şi se negociază în teritoriu, la nivelul fiecărei organizaţii judeţene a UDMR. „Astăzi, politica se face nu numai în Bucureşti ci şi în teritoriu şi noi ne lăsăm colegii să negocieze o colaborare cât mai bună cu PDL, dar bineînţeles că există o obligaţie a tuturor de a avea o colaborare cât mai strânsă cu partenerul de coaliţie. În mod obligatoriu, în fiecare judeţ trebuie să existe o colaborare între cele două organizaţii”, a subliniat Marko Bela.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata