Marko Bela se pronunţă pentru desfiinţarea instituţiei prefectului

Liderul UDMR, Marko Bela, spune că ar desfiinţa instituţia prefectului şi ar înlocui-o, în ultimă instanţă, cu „un funcţionar care pur şi simplu să supravegheze legalitatea în teritoriu”.

Marko a declarat joi (18 martie 2010) seară, într-o emisiune la TVR1, că în ceea ce priveşte reforma administrativă există două variante: una cu trei niveluri – central, regional şi judeţean, sau înlocuirea judeţelor cu „entităţi administrative mai mari”.

El a subliniat în context că este partizanul ideii de reorganizare administrativă a ţării. „Acest lucru ar necesita o discuţie foarte serioasă între partide. E clar că zonele tradiţionale nu-şi găsesc exprimarea în reorganizarea administrativă”, a precizat Marko.

Referindu-se la traseismul politic, liderul UDMR a apreciat că acesta este în primul rând o problemă a partidelor de la care pleacă parlamentarii atunci când respectivele formaţiuni ajung în opoziţie. În opinia sa, traseismul politic ar putea fi rezolvat în ultimă instanţă prin schimbarea Constituţiei, dar crede că o astfel de soluţie nu rezolvă problema de fond.

Constitutiefunctionari publicipartidepoliticieniprefecturaUDMR
Comentarii (0)
Adaugă comentariu