Martin Schulz neagă orice fel de blocare a unei investigaţii penale din România

Acuzațiile la adresa fostului președinte al Parlamentului European, Martin Schulz, potrivit cărora ar fi blocat o investigație penală în România, sunt total nefondate, se precizează luni într-un comunicat al serviciului de presă al legislativului european.

Reacția vine după ce europarlamentarul român Monica Macovei (PDL) i-a cerut duminică demisia lui Martin Schulz, atât de la șefia Grupului Socialiștilor și Democraților din PE, cât și din Parlamentul European, acuzându-l că ar fi blocat cererea Direcției Naționale Anticorupție de ridicare a imunității fostului europarlamentar român Ovidiu Silaghi, suspectat de fapte de corupție. Macovei a susținut că, „în timp ce ancheta DNA a fost blocată în Parlamentul European, Ovidiu Silaghi a candidat și a dobândit o nouă imunitate, în Parlamentul României”.

„Contrar acuzațiilor, că președintele de atunci al Parlamentului European ar fi întârziat procesarea unei cereri făcute de procurorii din România pentru ridicarea imunității de atunci a unui membru al Parlamentului European din România (n.r. Ovidiu Silaghi), acesta (Schulz) a acționat rapid, prompt și astfel și-a îndeplinit sarcinile în totalitate. Domnul Schulz a transmis dosarul în decurs de câteva săptămâni de la primirea cererii originale către Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI). Astfel, președintele Parlamentului European și-a îndeplinit obligațiile la timp și într-o manieră corectă”, se menționează în comunicatul difuzat luni de serviciul de presă al Parlamentului European. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata