Mașinile premium conduc Volkswagen înapoi către profit, datorită cererii Chinei

Volkswagen AG a revenit la profit în al treilea trimestru, deoarece creșterea cererii chineze pentru mașini de lux a contribuit la compensarea scăderii cu 1,1% a livrărilor de vehicule din cauza crizei COVID-19.

Constructorul german a reiterat că se așteaptă să înregistreze un profit pentru întregul an, spunând că afacerea sa „s-a redresat considerabil” în trimestrul respectiv, deoarece vânzările în China ale vehiculelor sale premium, inclusiv Audi și Porsche, au crescut cu 3%.

Compania a beneficiat de asemenea de o serie de măsuri de reducere a costurilor lansate la începutul acestui an pentru a contracara impactul pandemiei.

„(Reducerea costurilor) a avut un impact la fel de mare ca și îmbunătățirile continue ale situației pe piețele cheie de vânzări”, a spus VW.

Marcatorul auto a declarat că lichiditatea sa netă s-a îmbunătățit la 24,8 miliarde de euro, în creștere față de 18,7 miliarde la sfârșitul celui de-al doilea trimestru.

Cu excepția elementelor unice, profitul operațional al companiei în al treilea trimestru a fost de 3,2 miliarde de euro (3,78 miliarde de dolari), față de 4,8 miliarde de euro cu un an mai devreme.

VW a declarat că rentabilitatea operațională ajustată a vânzărilor din divizia sa de automobile a scăzut la 5,4% față de 7,4% în trimestrul anterior, dar a revenit de la minus 5,8% în al doilea trimestru.

Producătorul auto a declarat că, în timp ce profitul său pe întregul an 2020 va fi în continuare „sever mai mic” decât în ​​2019, va fi în continuare „pe un teritoriu pozitiv”.

VW a înregistrat o pierdere de 1,7 miliarde de euro în al doilea trimestru, deoarece a fost puternic lovită de o scădere a cererii cauzată de pandemie, care a condus la restricții de circulație, crize economice și zone de pierderi de locuri de muncă la nivel global.

Sursa: reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata